2011-03-10 16:11:32• hírek • Szatmár.ro

Jedlik Ányos Fizika- és Matematikaverseny

Több mint száz matekes és fizikus diák versenyzett az idei Jedlik Ányos Verseny regionális szakaszán.

A 2010/2011-es tanévre is meghirdette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete és a Jedlik Ányos Társaság a Jedlik Ányos Fizika- és Matematikaversenyt, melynek első fordulóját, az iskolai szakaszokat már korábban megszervezték.

Csütörtökön délután két  órától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont a megmérettetés második, regionális szakaszának, melyre az idei tanévben több mint száz fizikából és matematikából jeleskedő Szatmár megyei diák nevezett be.
Az egyre népszerűbbé váló feladatmegoldó versenyen a tanulóknak egy óra állt a rendelkezésükre, hogy a feladatlapokat megoldják, melyeket a verseny szervezői zárt borítékban küldtek a rendezőknek.

A versenyen maximálisan 100 pontot lehet elérni, a legügyesebb diákok pedig elnyerhetik a jogot a következő hetekben Magyarországon megrendezendő nemzetközi döntőn való részvételre.

A matematikaverseny döntőjét április 15-17. között, míg a fizikaverseny utolsó megmérettetését május 13-15. között rendezik meg a Nyíregyházán, a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában. A továbbjutók névsorát a jövő héten teszik közzé a szervezők.


Megtartották a verseny regionális szakaszát
Megtartották a verseny regionális szakaszát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: