2009-03-18 15:21:48• hírek • Szatmar.ro

Jean Todt végleg visszavonul

A francia szakember végleg szakít a Ferrarival és a profi sporttal.

Jean Todt lemondott a Ferrarinál betöltött funkcióiról, és ezentúl már csak családjával szeretne foglalkozni, jelentette be Luca di Montezemolo, a maranellóiak elnöke a cég a részvényeseinek évi gyűlésén.

 

Jean Todt 1993 óta szolgálta a Ferrari csapatát, és 2007-ig a csapatfőnöki tisztséget töltötte be. Ezen idő alatt hét konstruktőri és hat egyéni világbajnoki címet szerzett. Legnagyobb sikereit Michael Schumacher oldalán aratta, akivel öt egyéni címet nyert, míg utoljára Kimi Raikkonen diadalmaskodott. Ezen idő alatt egy rövid ideig a Ferrari vezérigazgatójaként is tevékenykedett, míg 2007 után a Ferrari-Mototsport elnöke volt, valamint ő képviselte az istállót a Nemzetközi Automobil-szövetség Motorsport Világtanácsában is.

„Az elmúlt 15 évben Jean Todt kulcsszerepet játszott a Ferrari történelmében. Az együtt töltött évek olyan köteléket alakított ki közöttünk, ami soha nem fog megszakadni", méltatta a 63 éves szakembert Montezemolo.Jean Todt és Michael Schumacher a Ferrari csapat közepén.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: