2015-10-21 12:54:47• hírek • Szatmár.ro

Jazzkívánságműsor Sárik Péterrel és barátaival

Dzsesszkoncertet tartanak október 26-án 19 órai kezdettel a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban.

Szatmárnémetiben kezdi meg erdélyi turnéját október 26-án a Sárik Péter Trió feat. Micheller Myrtill formáció.

A szatmári megyeközpontban már visszatérő vendégnek számító Sárik Péter 2010-ben indított útjára egy egyedi kezdeményezést: közönsége kedvenc dalait dolgozta fel saját stílusában. A koncepció rövid idő alatt annyira sikeres lett, hogy a nagyérdemű újabb kéréssel állt elő - szerette volna visszahallgatni kedvenc slágereit lemez formájában. A "Jazzkívánságműsor" album, amely mindössze négy hónap alatt lett aranylemez, 2014-ben a legjobb magyarországi dzsesszalbum kategóriában megnyerte a magyar Grammy-t, a Fonogram-díjat.

A Jazzkívánságműsor koncertsorozat azóta Magyarország egyik legnépszerűbb dzsessz-eseménye lett, a teljesített kívánságok száma közel százra nőtt. 2014 novemberében a Művészetek Palotájában, ismét telt ház előtt mutatta be a "Jazzkívánságműsor 2" albumot a Sárik Péter Trió. A lemez koncepciójában az elmúlt évtizedek olyan klasszikusai bújnak jazz köntösbe, mint a "Forever Young" (Alphaville), a "Sound of Silence" (Simon and Garfunkel), a "Sweet Dreams" (Eurythmics), a "Your Love Is King" (Sade). Napjaink legnagyobb slágerei sem maradhatnak ki a sorból: a "Virtual Insanity" mellett átdolgozásra került az "I Believe I Can Fly" (R. Kelly) vagy a régmúltat idéző Saint-Saëns szerzemény, a "Hattyú".

A zenekar tagjai: Sárik Péter - zongora, Fonay Tibor - bőgő, Gálfi Attila - dob. Az új album és a sorozat vendégművésze Micheller Myrtill énekesnő.

A koncertre egy belépőjegy ára 10 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: