2017-01-24 08:48:21• hírek • Blikk.hu

Javul Kulka János állapota

Január végétől újra gyógytornára jár Kulka János.

A Blikk értesülései szerint a Katona József Színház művészének állapota folyamatosan javul tavaly áprilisi sztrókját követően, azonban a megkezdett gyógytornáját idén is folytatja.

Lapunk felkereste a művész gyógytornászát, Kalmár Nagy Klára Laurát, aki beszélt Kulka további kezeléséről.

- Folytatjuk a kezelést, amit tavaly decemberben félbehagytunk. Január végén folytatjuk a mozgásterápiát, amelynek gyakorlatai hasonlóak lesznek a tavaly végzettekhez - magyarázta a szakember, aki elmondta azt is, hogy milyen feladatok várnak majd Kulkára. Ugyanolyanok, mint minden sztrókon áteső beteg esetében.

- Pontosan meghatározott gyakorlatokat végzünk egy speciális szalag segítségével a terápia kezdetén, ami mozgásra stimulálja az izomzatot. Ezzel feloldjuk a görcsös izomtónust, ami a sérült agyterület miatt gátolja a beteget a mozgásban. A foglalkozások során hétköznapi mozgásokat végzünk egyszerűektől a bonyolultabbak felé, például papírlapot kell ollóval vágni. Ezenkívül járó, egyensúlyozó, koordinációs és manipulációs gyakorlatokat végzünk - részletezte a mozgásterápia felépítését Laura, aki szerint ­a sztrók utáni betegek gyógyulása nagyban függ az agyi sérülés mértékétől, valamint a beteg személyiségétől és akaraterejétől.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: