2016-11-28 17:05:03• hírek • Szatmár.ro

Javítsunk együtt Szatmárnémeti közlekedésén: itt vannak az első javaslatok!

Ne fogd vissza magad, ha jó ötleted van, küldd el nekünk és nyerhetsz is!

A Szatmár.ro és az Auto Check Center (ACC) szervizhálózat közös akciójának keretében bárki javaslatot tehet Szatmárnémeti közlekedésének módosítására. Ezeket a közlekedésbiztonsági szakemberek is látni fogják, a legátgondoltabb ötleteket pedig gyakorlatba is ültetik! A javaslatokért mindenki kisebb ajándékot kap, és hetente egy-egy nagyobb meglepetést is kisorsolunk!

A javaslatok nem csak a Szatmár.ro-n jelennek meg, hanem a legjobb és megvalósítható ötleteket gyakorlatba is fogják ültetni - erről Maskulik Csaba, Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottságának a tagja biztosította hírportálunkat.

Ha lassan megőrülsz a közlekedésben tapasztalt furcsaságoktól, most kiengedheted a gőzt: írd meg nekünk konkrét javaslatodat és segíts, hogy mindenki számára jobb, gördülékenyebb és ezáltal biztonságosabb legyen a közlekedés Szatmárnémetiben!

A javaslatokat a szatmar@szatmar.ro email címre várjuk. Akciónk három héten keresztül tart, a hét folyamán beérkezett javaslatokat jövő szerdán tesszük majd közzé, és ekkor hirdetjük ki a hét nyertesét is. Ne feledd, minden javaslatot tevőt egy-egy kisebb ACC-s ajándékkal jutalmazunk, szerdánként pedig egy nagyobb ajándékcsomag talál majd gazdára!

Az ACC által felajánlott ajándékok: az első héten minden hasznos észrevételt beküldő olvasót egy bögrével jutalmazunk, emellett pedig az első, a második és a harmadik hét végén három-három különdíjat is kisorsolunk: 1. Egy határidőnaplót és termoszt tartalmazó csomagot. 2. Egy falinaptárat és egy karácsonyi gyertyákat tartalmazó csomagot. 3. Egy asztali naptárat és egy asztali fenyő alakú dekorációt. 
A második héten névjegykártyatartót, a harmadik héten pedig egy ablaktörlőt ér minden hasznos észrevétel.

És akkor következzenek az első javaslatok!

Szejke Judit javaslata:
A Nagykároly felé vezető úton a Hanul lui Ion utáni útszakaszt kellene előzni tilossá tenni. Ugyanis az Almás - - azaz str. Merilor - felé nagyon sokan térnek le, és egy hónap leforgása alatt 12 koccanás, baleset volt.


Balog Ákos javaslata:
A nagypark nagypark jelzőlámpainak szinkronizálása... nem nagy tudomány. Akinek sikerül áthaladnia virágosok melletti jelzőlámpánál elég gyakran előfordul, hogy ácsorgásra van ítélve a Fehérház előtt!


Nagy Zsolt Javaslata:

Minden iskola (esetleg óvoda) közvetlen közelében ki kellene alakítani négy-öt megállóhelyet, ahol azok a szülők akik autóval hozzák-viszik a gyerekeket iskolába, megállhatnak pár másodpercre, amíg a gyerekek kiszállnak vagy beszállnak. Ezeken a helyeken parkolni, hosszabb ideig várakozni tilos lenne. Ezeket a helyeket például különleges felfestéssel lehetne kijelölni (mint a rokkantak parkolóhelyeit). Konkrétan, például az Eminescu utca egyirányúságát meg lehetne fordítani, az utcának a három iskola felőli oldalán lehetne kialakítani a megállóhelyeket (A rendőr urak fontosak, de túl sok parkoló van fenntartva számukra).


András Iosif javaslata:

Az István téren, a Sport hotel felőli szakaszon három sávot kellene kialakítani, kettőt jövet, egyet menet, és tilos legyen a parkolás. Ehhez kapcsolódóan a Korall Klinika előti szakaszt kellene egyirányusítani. Itt lehetne megengedett a parkolás.


Király Csongor javaslata:

A Decebal híd lábábál, a Transilvania sugárút felé, a Romana tér felől érkezőknek "elsőbbségadás kötelező" (cedeaza trecerea) van, azoknak van elsőbbségük akik a híd alatti parkolóból jönnek. Ez már önnmagában nonszensz, de legyen. A probléma a látószöggel van, túl élesen kell balratekinteni, viszont aki a híd alól jönne annak könnyebb lenne, ha "elsőbbségadás kötelező" lenne, mert könnyebben beláthatna jobbra.

Ha nem lehet megoldani a táblacserét és a forgalmirendváltozást, akkor egy másik javaslat: kitiltani a bank előtti parkolás lehetőségét, mert rendesen ha nem parkolnanak rá a jobboldali sávra, lenne lehetőség bekanyarodni is, de nem, ez a sáv foglalt (tipikus példa ez Szatmárról arra, hogy nincsen végiggondolva a sávfolytonosság. Helyenként három sávból hirtelen egy, kettőből hirtelen egy lesz.)


Balogh Róbert javaslata:

Az Aleea Neajlov és Aleea Tarnavei kereszteződésébe javasolnám zebrák felfestését abból az okból kifolyólag hogy a közelben a Mircea Eliade Gimnázium és a környekről érkező gyerekek (szülőkkel együtt) szlalomoznak a forgalomban az autók között. Ha szükséges fotókkal-videóval igazolhatom a reggeli forgalmat és a magas balesetveszélyt, mivel reggelente a gyermekemet hozom az iskolába. A mellékelt google maps-fotón nem látszik, de az üzlet előtt és vele szemben lévő járdán folyamatosan parkolnak autók megnehezitve az átkelést. Bosszantó nézni minden reggel, hogy mennyire figyelmetlenek az autósok és persze a gyalogosok is.


Boér Ádám javaslata:
Napközben két okból is torlódások vannak a Kölcsey utca (Iuliu Maniu) teljes hosszában.
1. a Kölcsey utca hátsó szakasza összeköttetést biztosít a Golescu híd és a Honvéd utca (Unirii - Aurel Vlaicu) között. Ez az átmenő forgalom keresztezi az utca normál forgalmát a Láncos templom és a Tisztviselő telep között. A utca teljes hosszában, a minkét irányban parkoló autók miatt, csak egy-egy sáv használható. Ezért a híd irányába letérők és híd felől feltérők miatt az utca haladó forgalma is torlódik.
Erre a problémára megoldás lenne a Kölcsey utca teljes vagy bizonyos szakaszain a parkolás korlátozása és ezáltal egy-egy le- illetve feltérő és egy-egy haladó sáv biztosítása.
2. a Kálvin téri jelzőlámpa megszüntetése és körforgalom kialakítása a kereszteződésben.

 

A további javaslatokat egy következő cikkben mutatjuk be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: