2007-12-21 21:06:12• hírek • Szatmar.ro

Szigorítják a személyes adatok védelméről szóló törvényeket

 Szabó Károly szenátor ismertette az Európai Parlamentben folytatott tárgyalásokat.

Szabó Károly szenátor az európai problémákról, felmerült változtatásokra vonatkozó határozatokról beszélt az RMDSZ székházában tartott sajtótájékoztatón.

 


 

A szenátor elsőként az európai parlamentben folytatott tárgyalásokról adott tájékoztatást, melynek értelmében olyan alkotmányos rendek kerülnek majd bele az unió jogrendjébe, amelyek a polgárok alapvető jogait félreérthetetlenül megszabják. Kitért a személyes adatok védelmére, melynek értelmében a jövőben a személyekről begyűjtött adatokat még diszkrétebben kezelik, nem használhatja föl senki csak úgy bármikor, és nem hozhatják nyilvánosságra. Továbbá azt tervezik bevezetni, hogy az állampolgároknak joga legyen betekintést nyerni a róla begyűjtött adatokba, és joga legyen azokat kiigazítani, ha nem felelnek meg a valóságnak.

Szabó Károly szenátor a regisztrációs adó problémájára is kitért, az állampolgárok által behozott autók illetékeit magasnak ítélte meg. Elmondása szerint, ezt a kérdést szabályozni kellene például környezetvédelmi alapelvek szerint, hogy a nagyobb mértékben szennyező gépkocsik adója nagyobb legyen, mind egy átlagos járművé.

Végezetül a szenátor a Schengeni övezet kiterjesztéséről is beszélt, amely totális szabadságot eredményezhet Romániának is, ha sikerül csatlakozni, és a magyarság számára is nevezetes lépés lenne ha eltűnnének a határok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: