2016-06-20 09:27:08• hírek • Szatmár.ro

Javában zajlik a szervezés - július 15-16-án lesz a Véndiáktalálkozó

Rendhagyó időpontban, ez alkalommal minden eddiginél sportosabb programmal várja a Szatmárnémetiben magyarul érettségizett diákokat a Véndiáktalálkozó. A szervezők idén is több ezer résztvevőre számítanak.

Kezdjük máris a rendhagyó időponttal: a Véndiáktalálkozót idén a megszokott július második hétvégéje helyett az érettségi vizsga miatt a szervezők kénytelenek voltak a harmadik hétvégére költöztetni. Ezt már jó ideje tudni lehetett, remélhetőleg senkinek sem borította fel a megtervezett programját a július 15-16-ára szervezett találkozó.

A már több éve két napos rendezvény első napján eddig egykori diákszínjátszók vagy éppen sportolók találkoztak, majd a Dinu Lipatti Filharmóniában komolyzenei koncertre került sor. Ez most is így történik: a filharmóniában ez alkalommal Dr. Fátyol Rudolf (hegedű) és Budean Mihály Judit (zongora) fognak közös koncertet adni, majd utána a résztvevők Banner Zoltán előadóművésszel és íróval beszélgethetnek majd. A folytatásban viszont az első véndiák-nap az eddigieknél sokkal sportosabb lesz!

Pénteken 20.30-tól ugyanis a Kölcsey Ferenc Főgimnázium játékteret biztosít egy vidám sporttalálkozó megszervezéséhez, amelyre a Véndiáktalálkozók XXV., jubileumára érkező véndiákok csapatai nevezhetnek be. Két sportágban lesz megmérettetés, asztaliteniszben és kosárlabdában.

A Ligeti L. Zoltán Véndiák Vándorkupa asztalitenisz-versenyt a VDSZ alapítójának tiszteletére szervezik, természetesen véndiákoknak. A tanár úr az 50-es években a szatmári A osztályos csapat tagja volt, majd a 60-as években edzőként készítette fel a fiatalokat. Olyan játékosokat nevelt mint: Murvai Buci (egyéni országos ifi bajnok), dr. Böhm József (a kétszeres ifi EB gyöztes), Terebesi Imre (kétszeres BEK győztes ping-pong edző), majd később a Ligeti fivérek (László és Zoltán), Antall Ádi (sokszoros felnőtt román bajnok). A szervezők kérik, hogy a versenyre  e-mailben az ötletgazdánál és szervezőnél, Pataki Jánosnál jelentkezzenek a janos.pataki@tamazol.ro címen vagy a vdsz@datec.ro e-mail címen. Részvételi díj személyenként 10 lej.

A kosarasok a Both Katalin Véndiák Vándorkupa éjszakai kosárlabda-kupán mutathatják meg tudásukat. A csapatok beiratkozási határideje július 13, 12 óra. Jelentkezni a filiprebeka@yahoo.com és a vdsz@datec.ro e-mail címen lehet.  A csapatok létszáma minimum 5+2 játékos (vegyes csapatok is jelentkezhetnek), a mérkőzéseket a csapatok aszfalton, egységes színű saját mezben játsszák majd. Egy mérkőzés időtartama 2x15 perc. Fontos, hogy csak véndiákok vehetnek részt a csapatokban, a nevezési díj pedig alakulatonként 50 lej.

Mindkét esetben a díjkiosztást a Református Gimnázium udvarán tartott szombati rendezvényen tartják. Szombaton egyébként a megszokott mederben haladnak majd az események, felvonulnak majd a kerek évfordulós osztályok, a kiállítások és könyvbemutatók kapcsán most folynak az utolsó egyeztetések. A programban lesz operett, megzenésített versek, néptánc, este pedig fergeteges buli többek között Vargáékkal és Betuker Péterrel és barátaival. A pontos programot természetesen a későbbiekben közölni fogjuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: