2010-08-28 18:04:39• hírek • Szatmár.ro

Javában zajlik a PMN

A borús idő ellenére szombat délután nagy tömeggel telt meg a Kossuth Kert. A IX. Partiumi Magyar Napok szervezői továbbra is rengeteg érdekes programmal várják a közönséget.

A kilencedik alkalommal megszervezett Partiumi Magyar Napok részeként bemelegítésül csütörtök este Hobo József Attila estjén vehettek részt az érdeklődők, pénteken pedig az Everdance Táncegyüttes tagjai kápráztatták el a közönséget. A PMN történetében először a közönséget már péntek este is több szórakoztató program, valamint Hobo és bandája várta a Kossuth Kertben.

A szervezők ígéreteikhez híven már szombat délelőtt több érdekes program szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az idő sajnos nem kedvezett túlságosan, ezért délelőtt még kevesen jöttek ki a rendezvényre, de délutántól a játékos vetélkedők, a gyerekkoncert és a lovagi bajvívások egyre több látogatót vonzottak. Az Aranykard Sárkányos Lovagok bemutatója kicsiknek és nagyoknak egyaránt felkeltette az érdeklődését, ezt követően pedig Csörgő Zoltán antropológus kulturális előadással várta a magyar népművészet iránt érdeklődőket.

A délutáni órákban több település néptánccsoportja is színpadra lépett, és mindenki megtalálhatta a számára legkedvezőbb tevékenységet, hiszen délelőttől állandó programok is zajlottak a helyszínen. Megnyílt a Szatmár.ro hírportál által szervezett fotókiállítás is, melyre nagy érdeklődés mutatkozott. Volt több gyermekfoglalkozás, bor- és pálinkakóstoló és sakkverseny is várta az érkezőket.

A Sárközújlaki Református Nőszövetség és a Bogdándi Hagyományőrzők által a helyszínen készített hagyományos népi ételek voltak láthatóak és kóstolhatóak, és mindemellett szerveztek gasztronómiai kertet is, ahol a délután folyamán készítették a finom gulyásokat.

Az egész napos könyvvásáron szinte mindenféle könyvet megtalálhatott a vásárló: mesekönyvek, regények, kötelező olvasmányok és tudományos könyvek várták a vásárlókat. A Partiumi Mesterségek utcáján, az Aranykapu kulturális egyesület jóvoltából, több mesterségbemutatót és oktatást is tartottak a résztvevőknek. Ennek keretén belül kiállításokat és kirakodó vásárt is szerveztek.

A Cool-Túra élménybeszámolóját, filmvetítés majd a Loga Dance School standard és latin táncbemutatója követte, 19 órától pedig a Szatmárnémeti MADISZ szervezésében táncházra is sor került.


Néptáncműsor a nagyszínpadon
Néptáncműsor a nagyszínpadon


A Loga Dance School bemutatója
A Loga Dance School bemutatója


Lovagi bajvívás is volt
Lovagi bajvívás is volt


Mesterségek bemutatója
Mesteremberek bemutatója


Cool Túra - úti beszámoló: Kolozsvártól Prágáig
Cool Túra - úti beszámoló: Kolozsvártól Prágáig



Képgaléria 1

Képgaléria 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: