2017-01-27 13:29:50• hírek • Szatmár.ro

Javában dolgoznak Szatmárnémeti költségvetésén - a feladat nem egyszerű

Az illetékek eltörlésével és a fizetésemelésekkel a kormány nem könnyítette meg a polgármesteri hivatal dolgát a költségvetés összeállítása kapcsán. Kereskényi Gábor polgármester felkérte a parlamenti képviselőket, hogy járjanak közben a szatmári projektek ügyében - például a harmadik Szamos-híd felépítése érdekében.

A rendes havi tanácsülést követően emelkedett szóra Kereskényi Gábor polgármester, aki röviden vázolta a város költségvetésének összeállítása kapcsán folytatott munkát, illetve a nehézségeket.

Mint megtudtuk, a kormány meglehetősen nehéz helyzetbe hozta a polgármesteri hivatalt azzal, hogy illetékek sorát törölte el, illetve megszavazták a közalkalmazotti bérek 20 százalékos, a művészi személyzet - színészek, a filharmónia zenészei - bérének 50 százalékos emelését. Így csökkentek a polgármesteri hivatal bevételei, viszont nőttek a kiadások.

„Az országban Szatmárnémeti az egyetlen megyeszékhely, amely saját költségén színházat és filharmóniát is működtet" - jelentette ki Kereskényi.

A polgármester felkérte a megye bukaresti küldötteit, a parlamenti képviselőket és szenátorokat, hogy tegyenek félre minden politikai érdeket és segítsenek a szatmári projektek előremozdításában. Példaként a harmadik híd és a megyeközpont elkerülőútjának megépítését említette. „2019-ig nem lesznek választások, így mindenkit arra kérek, hogy ne politikai érdekből, hanem a szatmáriak érdekében dolgozzon" - mondta a polgármester.

Politikai alku helyett fejlődést Szatmárnémetinek!

A tanácsülést követően a sajtó képviselői az RMDSZ és a PSD közötti egyeztetésekről és politikai alkukról kérdezték a polgármestert.

Mint kiderült, a PSD alkudozna az RMDSZ-szel, utóbbi azonban még nem hozta létre a tárgyalással megbízott csapatot. „Annyit mondhatok, hogy az RMDSZ nem igazgatói székeket kér, hanem hathatós segítséget, bukaresti lobbit Szatmárnémeti fejlesztéséért" - mondta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: