2011-04-10 09:19:16• hírek • MTI

"Játszva" terjedhet a 3D-s tévé?

"Játszva" terjedhetnek el a háromdimenziós tévék: a számítógépes játékok, mármint közülük a 3 D-sek, nagyban élénkíthetik a keresletet az újdonság iránt.

Felismerték ezt a legújabb típusú tévék - és nem egészen mellékesen játékok - gyártói is. A japán Sony cég például azt tervezi, hogy az idén harmincdarabosra bővíti 3D-s játékválasztékát, emellett továbbképzést tart a számítógépes játékok legnagyobb bolthálózatában, a GameStopnál dolgozó eladóknak, hogy azok jobban el tudják magyarázni - és adni - a 3D-és portékát.

A Sony a tévéadások terén is igyekszik előremenekülni (tévégyártó részlege hat év óta veszteséges), ezért beruházási szövetségre lépett a Discovery csatornával és az IMAX céggel napi 24 órás műsorral szolgáló térhatású tévécsatorna elindításában.

A Nintendo is hajthat némi vizet a 3D-s tévék gyártóinak malmára: nemrégiben dobta piacra az Egyesült Államokban kézi készülékét, amely ráadásul szemüvegmentes. A jót könnyű megszokni, de nehéz róla leszokni, így ha a térlátványos játékok elterjednek, igencsak széles utat törhetnek a "tértévéknek". Csapást vághatnak persze a 3D-s kamerák is, házi használatukkal sokkal "árnyaltabb" például egy "tipegési lassútalpalóra járó" gyermek felvétele, "élet(szerűbb)teret" adnak ezek a készülékek esküvőknek is.

A terjedés főféke egyelőre az ár, amely viszont szintén rohamosan lejjebb mehet, ha beindul majd a tömeggyártás, ami viszont nem holnap lesz. Az áttörés évének a Sony 2014-et jövendöli, de még ezt is túl derűlátónak tartják szakértők. Egyelőre nemhogy egy 3D-s tévé ára sok százezer forint, a hozzávaló szemüveg is több tízezer. Kettőt ugyan általában ad hozzá a tévé gyártója, de ennyi kevés az átlagcsaládnak, ha együtt is akarja élvezni a "csodát".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: