2009-05-28 13:45:29• hírek • Ferenczi Noémi

Játszva tanulnak

„A biztonságos és az egészséges munka kulturális értékei" című verseny megyei szakaszán tíz középiskolás csapat vett részt.

A tíz három-három tagú csapat Szatmár megye egy-egy szakközépiskoláját képviselte. A verseny célja, hogy a hamarosan munkába álló fiatalok nem csak szakmailag legyenek felkészülve, de a saját és a környezetük testi épségének megőrzése érdekében ismerjék a munkabiztonsági előírások és az egészséges munkakörülmények feltételeit.

A verseny több órán át tartott. Az első részében a diákoknak be kellett mutatniuk dolgozataikat, melyet a biztonságos munkakörülmények témakörben kellett elkészíteniük. A dolgozatok szorosan kapcsolódtak az adott diákok által tanult szakma terén alkalmazott előírásokhoz.

Szó esett továbbá olyan gyakorlati teendőkről is, melyeket abban az esetben alkalmazunk ha baleset történne a munkavégzés közben.

Az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégium diákjai például arról tartottak bemutatót, hogy a varrodában végzett munka közben milyen a helyes testtartás vasalás, varrás illetve szabás közben. Az értékelő bizottság nem csak kiértékelte, hanem ki is egészítette a diákok által elmondottakat. A dolgozatok bemutatása után a diákok gyakorlati tudását is felmérték, mégpedig egy teszt formájában.

Szatmár megyében másodízben szervezték meg a versenyt.


Tíz csapat vett részt a csütörtöki megmérettetésen
Tíz csapat vett részt a csütörtöki megmérettetésen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: