2013-08-05 13:13:38• hírek • Kocsis Zoltán

Játszóteret kap Adorján, Kissárköz és Meggyesgombás

Legkésőbb a tanév kezdetéig elkészülnek a játszóterek Adorjánban, Kissárközön és Meggyesgombáson - a kicsik felvigyázat alatt adhatják át magukat az önfeledt játszadozásnak. Egy másik beruházás keretein belül épül-szépül a piactér is.

Piricsi Artúr polgármester elmondta, a három játszótér egyenként 10.000 lejbe kerül. Egy nagybányai cég forgalmazza és építi majd meg őket. Nagyon fontos, hogy a gyerekek természetes környezetben játszanak, ezért a játszótér elemeinek túlnyomó többsége fából készül. Lesz csúszda, hinta, kötél-és famászóka, mérleghinta és ló alakú rugós hinta is.

Kissárközön és Meggyesgombáson az óvoda-iskola udvarán építik fel a játszótert, Adorjánban viszont a kultúrotthon mögött. Itt egy közel tíz árnyi területe van a polgármesteri hivatalnak. A területrendezési terv nemrég készült el, ennek részét képezi majd a játszótér.

A négy településből álló községben közel 1250 gyerek látogatta a különböző szintű oktatási intézményeket, így várhatóan nem lesz gond a játszóterek kihasználtságával. Sárközújlakon amúgy jelenleg két játszótér is van, ezért nem épül most oda is.

Nem marad azonban beruházás nélkül a községközpont sem: az óvoda és a lakodalmas terem mellett folyik a piactér felújítása is. „Koszos volt, hepehupás volt, az embernek nem volt kedve se ott árulni, se ott vásárolni. Hét közben kevesebben, ám hétvégenként akár 15-20 ember is árulja ott portékáját. Mivel sokan idősek, nekik nagyon fontos, hogy ezáltal egy kis pénzhez jussanak, nekünk meg kötelességünk, hogy támogassuk kistermelőinket", magyarázta Piricsi.

A 150 négyzetméteres területen felszedték a régi betonlapokat, helyükre térkő kerül. A teljes beruházásra nagyjából ötezer lejt költ a polgármesteri hivatal. Amíg elkészül, addig az árusok az utcán kínálják portékáikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: