2016-10-07 14:28:49• hírek • Szatmár.ro

Különleges hangulatú bábjátékkal tér vissza Nagy Regina

A Hamupipőke című klasszikus mese alapján írt darabot mutaják be szombaton 11 órakor.

Szombaton tartja első idei bemutatóját Hamupipőke címmel az önálló entitássá vált Brighella Bábszínház. A Hamupipőke című előadásban a Harag György Társulat prózai színészei is fontos szerepet kaptak, a közös produkció kapcsán pedig pénteken délben tartottak sajtótájékoztatót.

Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti vezetője elmondta: mindig élmény mindkét fél számára, amikor báb- és prózai színészek együtt dolgozhatnak - utóbbiak közül van olyan is, aki a színművészeti egyetem óta nem fogott bábot a kezében. Ilyenkor lehetőség van egymás művészetébe belekóstolni. Örömtelinek nevezte a tényt is, hogy Nagy Regina a gyermeknevelési szabadsága után visszatért a társulathoz. „Nagyon jó volt újra Reginával együtt dolgozni" - fűzte hozzá Bandura Emese, a bábszínház vezetője.

Nagy Reginának régi álma vált valóra azzal, hogy klasszikus mesét vihet színpadra. A klasszikus Grimm-mesét átdolgozták, a darab hangulata kicsit groteszk lesz, ehhez tesznek még hozzá Nagy Csongor helyenként szürreális zenéi. „A darabban stilizáltan megjelenik a televízió és a manapság oly divatos tehetségkutatók is" - mondja a rendező.

Az előadást az alkotók 7 éven felüli gyermek-nézőiknek ajánlják, a bérletrendszer is úgy lett kialakítva, hogy a legkisebbek, az iciri-picirik ezt az előadást nem látják. A darab bemutatóját szombaton 11 órától tartják a Szakszervezetek Művelődési Házának kamaratermében. Belépőket az előadásra a gyerekek 10, kísérőik pedig 18 lejes áron válthatnak a színház Horea utcai jegypénztárában hétköznap 10 és 17 között, szombaton pedig a művelődési ház előterében. Az alkotók mindenkit nagy szeretettel várnak!

Játékos foglalkozás tipegőknek

A sajtótájékoztatón Bandura Emese bejelentette: vasárnap 11 órától az Ács Alajos Stúdióteremben az 1 év körüli, vagy kicsit nagyobb gyerekeknek szerveznek ingyenesen tipegő-játékteret „Játszó - kicsikre hangolva" címmel. Ebben a Csóka Eszter által megálmodott kulisszák között a gyerekek életkoruknak megfelelő fejlesztő játék-tevékenységekre találnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: