2011-09-28 10:09:36• hírek • Poti Orsolya

Játszani hívnak minden játszani vágyót!

Amint kezdetét vette az új tanév, a szatmári Irányzat Amatőr Színjátszó Társulat is megkezdte tevékenységeit. Az érdeklődők újabb szórakoztató színdarabokba kapcsolódhatnak be  Kovács Mihály irányításával.

Eddig csupán öt lelkes fiatal vállalkozott arra, hogy kihasználja ezt a lehetőséget, és együtt játszhasson, azonban még szükség van olyan emberekre, akik kedvet éreznek a színpadi szerepléshez valamint szívesen eltöltenének hetente két alkalommal - kedden és csütörtökön - néhány órát a csoportban.

Ha Te is bekapcsolódsz, akkor a helyzetgyakorlatokon át, a mozgás és beszédfejlesztésen keresztül eljuthatsz a színház titokzatos világába. A drámajátékokban való részvétel elősegíti a magabiztosabb fellépést, a problémamegoldó képesség fejlődését, levezeti a feszültséget, önbizalmat ad, és a játékos szituációkon keresztül felkészít a valós életben adódó nehezebb helyzetek kezelésére is.

„Nem értem mi gátolja a szatmári fiatalokat abban, hogy délutánonként, az iskola, vagy a munka után eljöjjenek körünkbe és kikapcsolódjanak egy olyan program által, amely során nem csak tanulhatnak, de levezethetik a feszültséget és jól érezhetik magukat. A színjátszókörbe bárki bátran jelentkezhet, hiszen a tagoknak nem kell feltétlenül színházi ismeretekkel bírniuk, elég csupán, ha kedvüket lelik a színjátszásban. Úgy gondolom, most itt a lehetőség, és ezt mindenképpen jó lenne kihasználnia bárkinek, aki kedvet érez ez iránt!" - mondta el Kovács Mihály, a szintjátszókör megálmodója.



A körbe leginkább 15-25 év közötti fiatalokat várnak, de kortól függetlenül bárki jelentkezhet. Kovács főként a diákszínjátszó körökben népszerű darabokból válogatott néhányat erre az évadra, és már el is árulta ezek címét. Elsőként a tagok a "Seprűtánc" című darabra összpontosítanak, majd különböző életképeket mutatnak be. A közönség az évad végén megismerheti egy roma szerelmespár történetét, nevethet a különböző iskolás történeteken, vagy éppen megtudhatja mi történik akkor, ha elmarad egy jó rock koncert...

Az érdeklődők kedden és csütörtökönként 18 órától jelentkezhetnek a Németi Református Templom Imatermébe, ahol jól felszerelt helyiség, kellemes környezet fogadja a játszani vágyókat. További információért 0725-895-550-ás telefonszámot érdemes hívni, amelyen Kovács Mihály több részlettel is szolgál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: