2012-10-11 16:48:35• hírek • Kocsis Zoltán

Játsszunk és újrahasznosítunk!

Négy év után idén ismét útjára indul a „Játszunk és újrahasznosítunk!" elnevezésű program, amelynek során a részt vevő óvodák gyerekei gyűjthetik be a veszélyes hulladéknak számító használt elemeket. A pedagógusokat csütörtökön képezték ki, a legügyesebbeket pedig egy kirándulással jutalmazzák meg.

A programban részt vevő 31 óvoda pedagógusai csütörtök délután a Kossuth-kertben található Zöld Házban találkoztak, ahol a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szakemberei két órás képzésben részesítették őket a használt elemek veszélyeivel kapcsolatban. Ezt követően valamennyien meglátogathatták a Szamosdobon található ökologikus szeméttározót. Békéssy Erzsébet, az Ügynökség igazgatója elmondta, remek alkalom ez az óvónőknek nem csak szakmai tekintetben, hanem azért is, mert így jobban megismerkedhetnek egymással.

A program keretein belül már megkezdődött tanév során a gyerekek összegyűjthetik (nem csak otthonról) az elhasznált elemeket és azokat bedobhatják az óvodákban speciálisan kihelyezett konténerekbe. Az itt összegyűlt elemeket a konténereket rendelkeztetésre biztosító cég összeszedi majd eljuttatja Bukarestbe, ahol azokat újrahasznosítják. A legügyesebbeket a Lions Klub egy kirándulással jutalmazza jövő nyáron a Környezetvédelmi Világnap Alkalmából.

Négy évvel ezelőtt, a 2008-2009-es tanévben 36 óvoda vett részt a programban és összesen 667 kilogrammnyi használt elemet sikerült begyűjteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: