2012-08-06 13:53:52• hírek • Szatmár.ro

Jászvásáron tanult szatmáriakat is várnak

Augusztus 24-26 között kerül megrendezésre a IV. Iaşi-i Magyar Véndiáktalálkozó Szovátán, a Patakmajor Kempingben.

A találkozóra Jászvásáron végzett véndiákok gyűlnek össze családjaikkal, utódaikkal, nem kihagyva a jelenleg Jászvásáron tanuló diákokat sem, hogy néhány nap erejéig gondolatban, lélekben visszatérjenek az egyetemista városba, felelevenítsék a régi szép emlékeket, a Jászvásáron eltöltött régi szép időket.

Felemelő pillanat mindenki számára a találkozás, viszontlátni a régi egyetemista társakat, barátokat, akikkel talán csak egy ilyen esemény nyújt lehetőséget, sok év után, a találkozásra, viszontlátásra.

Az ötévente megrendezett rendhagyó esemény, melyen több száz véndiák szokott részt venni, idén is színes programmal várja az érdeklődőket. A kisgyerekektől az idősebb korosztályig mindenki számára nyújt szórakozási lehetőséget. Amíg a gyerekeket játszóházban, kézműves házban foglalkoztatják, a szülőket sportvetélkedők, Hagyományos Magyar Találkozó, közös szalonnasütés, csapatvetélkedő, gulyásfőző verseny várja.

A találkozó ideje alatt, a tábor területén állandó műsorral jelentkezik a Csirik Rádió (mely nevét a Jászvásár közelében lévő Ciric folyóról kapta), továbbá a Vakpali hajdani diákújság szerkesztősége különszámokat fog megjelentetni. A találkozón rendhagyó módon Ökuménikus Istentisztelet is lesz. A szervezők szeretettel várnak, kortól függetlenül, minden Jászvásáron végzett volt egyetemi hallgatót és jelenleg Jászvásáron tanuló diákot. Bővebb információk a www.vakpali.ro honlapon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: