2010-07-22 17:43:56• hírek • Szatmar.ro

Jászvásári nagymester nyerte az SPI Opent

A szatmári nemzetközi viadalon összesen 84-en vettek részt.

A csütörtöki díjátadással véget ért Szatmárnémetiben a majd másfél hétig tartó nemzetközi sakkverseny, az SPI Open, amelyen hat ország 84 képviselője vett részt.

Szatmárnémeti városát három klub, a Vointa, az Unio és a Sportlíceum sakkozói képviselték, miközben négy magyarországi, öt moldovai valamint egy-egy német és olasz sportoló is az asztalhoz ült a kilenc napos torna során.

A bajnokságot végül a 7,5 pontig jutó Miron Lucian-Costin nagymester (Jászvásári Poli) nyerte, megelőzve az egyaránt 7 pontig jutó Ciora Andrei-Nestor (Bukaresti Juventus), Manolache Marius (Temesvári CS Studenţesc Medicina) és Anton Teodor (Marosvásárhelyi CSS) triót.

A legjobb 20 közé három szatmári sakkozó került be, Sándor Petruţ (Vointa) a 12., Suciu Dinu-Simi (Voinţa) a 14., Marinescu Mircea (Voinţa) pedig a 16. helyen végzett, mindannyian 6-6 ponttal.



A győztes 2800 lejt kapott, a második 1350 lejt, a harmadik pedig 1200 lejt. A verseny végén különdíjakat is kiosztottak, így a legjobb női versenyző Fenyvesi Doina lett (Unio, 45. hely, 4,5 pont), a legjobb ifjúsági korú sakkozó címet pedig Delgado-Vlaic Adrian (Temesvári CSS, 24. hely, 5,5 pont) érdemelte ki.

A legjobb teljesítményt a kevesebb mint 2000 ÉLŐ ponttal rendelkező sakkozók között Scripnic Dumitru (Moldova, 22. hely, 5,5 pont) nyújtotta, az 1800 ÉLŐ pont alattiaknál pedig Szilágyi Sándor (Voinţa, 35. hely, 5 pont). Mindannyian 200 lejes jutalomban részesültek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: