2012-06-07 12:12:01• hírek • Póti Orsolya

Jászvásár adott otthont az idei Speciális Olimpiának

Június 1-4. között Jászvásáron került megrendezésre a Regionális Speciális Olimpia, amelyen több mint 300 sérült gyerek és fiatal vett részt. A versenyen Szatmárnémetit a Langdon Down Transilvania öt ügyes sportolója képviselte.

A Special Olympics Románia Alapítvány évről évre megrendezi a Speciális Olimpiát, a középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos fiatalok versenyprogramját, melynek célja, hogy fejlessze a résztvevők fizikai képességeit, bátorságát, lehetőséget adva az ismerkedésre, barátságok kialakítására.

Az idei olimpián 26 megye és a főváros több mint 300 sérült sportolója vett részt, kisegítő iskolák, civil szervezetek és egyesületek kedvezményezettjei. A sérült fiatalok három sportágban - atlétika, úszás, bocce - mérettettek meg és bizonyították ügyességüket. A versenyen részt vett a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület öt sportolója is, egy önkéntes és három kísérő jelenlétével - tudtuk meg Gnándt Gábortól, a szatmári egyesület programvezető igazgatójától.

„A rendezvény a hagyományokhoz híven megnyitó ünnepséggel és fáklyás felvonulással vette kezdetét, másnap pedig a Jászvásári „Emil Alexandrescu" Városi Stadion adott otthont a különféle versenyszámoknak. A verseny mellett megrendezték a családok fórumát és az „Egészséges sportolók" elnevezésű programot, az utolsó nap pedig a díjak, oklevele átadásáról szólt" - nyilatkozta Gnándt a Szatmár.ro-nak.

A szatmári gyerekek és fiatalok - Kerti Oszkár, Varga Imre, Sándor Ionuti, Cioca Ciprian és Lázár Roland  -  idén is nagyon szép eredményekkel tértek haza. Két aranyéremmel és két ezüstéremmel büszkélkedhetnek, illetve három alkalommal is a negyedik helyen végeztek. Az aranyakat, mint megtudtuk Lázár Roland szerezte, de a résztvevők nem csak érmekkel, hanem rengeteg tapasztalattal és élmennyel lettek gazdagabbak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: