2009-10-09 16:00:25• hírek • Gozner Gertrud

Járvány várható?

Szatmár megyében nő a torok-és tüdőgyulladásos betegek száma.

Napról napra nő a vírusos légúti megbetegedésben szenvedő páciensek száma - derült ki a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által kiadott statisztikai adatokból. Eszerint a megyei kórház sürgősségi osztályán egyre több gyermek és felnőtt jelentkezik a megfázás tüneteivel, az elmúlt héten már 97 esetet regisztráltak, amelyek közül 32 megbetegedés négy év alatti gyermekeknél fordult elő.

A vírusos megfázások mellett 29 tüdőgyulladásos pácienst kezeltek, köztük 13 négy év alatti kiskorút. A kórház pediátriai osztályára naponta 10-12 gyermeket utalnak be légúti fertőzésekkel. A járvány terjedésének az iskolakezdés is kedvez, a diákok egymástól kapják el a torokgyulladást, hörghurutot, súlyosabb esetben a tüdőgyulladást.

A szakemberek szerint a leveszélyeztetettebb korosztály a négy év alattiaké és a 15-64 év közötti felnőtteké. A betegek száma az elkövetkező időszakban egyre csak nőni fog, mivel a napi hőmérséklet ingadozások is egyre nagyobbak, a meleg nappalokat hideg éjszakák követik. Az orvosok szerint oda kell figyelni az öltözködésünkre, hogy elkerüljük a megfázást.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság oltási kampánnyal szeretné megelőzni a járványt, összesen 40 ezer influenza ellenes vakcinát igényeltek az Egészségügyi Minisztériumtól. A hagyományos influenza ellen már októberben megkezdik a védőoltások beadását, a sertésinfluenza elleni védekezésre december elseje után kerül sor.


Nő a vírusos légúti megbetegedésekben szenvedők száma
Nő a vírusos légúti megbetegedésekben szenvedők száma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: