2016-05-22 00:32:37• hírek • Szatmar.ro

Járt utat a járatlan helyett, ami összeköti Óvárit és Csengert

Szombaton Szatmár megyében tett munkalátogatást Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere, aki Óváriban Ilyés Gyulával, Vetés község polgármesterjelöltjével, illetve Pataki Csabával, az RMDSZ Megyei tanácselnök-jelöltjével találkozott az országhatár közelében.

A megbeszélés fő témája az Óvári és Csenger közötti útszakasz kiépítése volt. A két települést ugyanis csupán három kilométer választja el egymástól, ennek ellenére jelenleg csak egy 30 kilométeres kerülővel lehet eljutni Óváriból Csengerbe.

„Ennek az útszakasznak a felújítása nem elsősorban érzelmi szempontból lenne fontos, sokkal inkább gazdasági tényezők indokolják, hiszen ez az út összekötheti a két település ipari parkjait."- fogalmazott Ilyés Gyula, a község RMDSZ-es polgármesterjelöltje a helyszínen.

„Ezek a határ menti utak nagyon fontosak a megye fejlesztési stratégiájának szempontjából. Amíg a megyei tanács fejlesztési igazgatójaként tevékenykedtem, nagyon sok energiát fordítottam arra, hogy pályázati pénzt szerezzünk a határon átívelő utak rehabilitációjára, illetve kiépítésére. Úgy gondolom, hogy ezeket a projekteket folytatni kell"- tette hozzá Pataki Csaba.

Az utak összekötéséhez Csengerben mintegy 2,5 kilométer szakaszt kellene kiépíteni, míg Óváriban csupán 300 méternyit. Ugyanakkor természetesen  határátkelőt is kellene létrehozni.

A tárcavezető támogatásáról biztosította a jelenlévőket,  ahogyan ő fogalmazott: „Magyarországon nem fog múlni!"

A találkozóhoz csatlakozva Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti RMDSZ-es polgármesterjelöltje elmondta: „Ez egy, a városnak is nagyon fontos terv lenne, hiszen ha ez az út megvalósulna, az jelentősen tehermentesítené a megyeközpont közúti forgalmát".

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: