2019-08-02 15:24:09• hírek • Bede Emőke

Járjatok nyitott szemmel: városszerte osztják az ajándék sörjegyeket

Augusztus 9. és 11. között ismét a sörös örömök erdélyi fővárosává válik Szatmárnémeti, ugyanis megújult formában, de a tavaly már megismert lendülettel tér vissza a HB Traditional Brewery által szervezett Hops and Beats, azaz a szatmári sörök fesztiválja. A szervezők nem csak helyben készült, kellemesen habzó nedűkkel készülnek a háromnapos eseményre, hanem rengeteg nyereménnyel és koncerttel is.

Noha a habos hétvégére még várnunk kell egy kicsit, már most érdemes nyitott szemmel járni a városban, ugyanis a Hops and Beats csapata péntektől már osztja az ingyen sörre szóló kuponokat, melyek egyébként a hétvégi tombolában való részvételre is feljogosítanak. Az ajándékkuponok osztásának első állomása a városközpont volt. „A mai akció csak a nyitánya volt egy nagyobb folyamatnak, mely során nem kevesebb, mint ötezer kuponnal fogunk kedveskedni a lakóknak. Szombaton a Szamos bal partján található lakónegyedekben, hétfőn a Május 14. negyedben lesz érdemes keresni a csapatot, majd kedden visszatérünk a központba, a szerdai nap helyszíne pedig maradjon meglepetés” – mondta el a helyszínen péntek délután Bura Maksay István szervező. S hogy mit lehet nyerni a kuponokkal? A tombolahúzások során főként ajándék sörre lehet pályázni, de esténként egy-egy különleges bicikli is gazdára talál majd. 



Mint arról korábban beszámoltunk, a Hops and Beats során a sörök egységes ára 5 lej lesz, viszont ebben az évben a szervezők ezzel kapcsolatban készültek egy kis újítással is. Készpénz helyett idén zsetonokkal kell majd fizetni, melyeket a fesztivál bármelyik napján be lehet majd szerezni. A számolás pofonegyszerű lesz: egy zseton – egy sör, de persze nem csak a habos italra lehet szert tenni ezek segítségével. Zsetonnal lehet majd az ételsátrakban is portyázni, és az is bátran ruházzon be néhányra, aki inkább csak üdítőt vagy AquaVia vizet szeretne fogyasztani. Amit pedig nem sikerült elkölteni, azt a kijelölt pontokon visszaváltják „lilahasúra”Az újragondolt Hops & Beats idén feledhetetlen élőzenei élményre hív mindenkit olyan műfajok kíséretében, mint a rock, jazz, pop, reggae vagy az elektronikus zene. Az Október 25. tér olyan előadók fellépésétől lesz hangos, mint a Vița de Vie, Mihail, a The Mono Jacks vagy az IRIS. Mi eshetne jobban egy jó korsó sör mellé, mint a legnagyobb művészek legendás slágerei? És ha ez még nem lenne elég, ellátogat városunkba a magyar rock élvonalából Nagy Feró és a Beatrice zenekar, a '90-es évek házibuli hangulatát pedig LayZee aka Mr. President idézi fel.



A szervezők azonban nem csak a felnőttekre gondoltak, hanem a gyerekekre is. Mint Bura Maksay Istvántól megtudtuk, a kisgyerekes családok legnagyobb örömére az Aranykapu és a Borókagyökér Egyesület is állandó programokkal készül az apróságoknak, ugyanakkor aki már megunta a barkácsolást, az a speciálisan erre a célra kialakított területen felállított játékokat is megrohamozhatja majd. De hogy a legkisebbek se maradjanak ki a koncertélményből, a szervezők ismét elhozzák Szatmárnémetibe a gyerekek kedvencét, Ella Bellát is, így garantált, hogy a háromnapos rendezvényen a kicsik és nagyok is megtalálják a kedvükre való foglalkozást.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: