2016-05-30 14:58:20• hírek • Választási hirdetés

Járhatóbb utakat Krasznabéltekre!

A cél az, hogy Krasznabéltek egy tiszta, virágzó, fejlődő község legyen. Ennek eléréséig azonban még sok a tennivalóm nekem is, de a csapatomnak is.

Haraszti Tibor vagyok és első polgármesteri mandátumomra készülök az RMDSZ színeiben. Olyan dolgokat szeretnék megvalósítani, amelyek a község előnyére válnának, megpróbálnék újat mutatni a lakosoknak.

Ötven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak ma is orvosi rendelőinkben, így nagyon időszerű lenne ezek korszerűsítése és egy mentőautó beszerzése is a községnek. Szeretném, ha végre sikerülne az ivóvíz- és szennyvízhálózatot teljes egészében kiépíteni, de előbb a már elkezdett munkálatokat kellene befejezni. Célom továbbá a járdarendszer bővítése, az utak javítása - hogy ne legyen aszfaltozatlan utca a községben -, tanintézményeink korszerűsítése, új sportpályák és játszóterek építése, parkolóhelyek kialakítása és a falvak arculatának szebbé tétele zöldövezetekkel.

Évek óta tolódik a krasznabélteki fürdő megnyitása, de rendkívül fontos lenne számunkra turisztikai és gazdasági szempontból is. Ehhez azonban először be kell fejezni a fürdőmedencéket, rendezni a környezetet és a fürdőhöz vezető utat is modernizálni, például úgy, hogy kialakítunk a strand felé egy kerékpárutat is a könnyebb megközelíthetés végett. A befektetők felkutatása, egy ipari park kialakítása is lényeges pontja a terveimnek, hiszen új munkahelyekre mindig szükség van ahhoz, hogy a lakosok elégedettebbek legyenek.

Az önkormányzaton belül biztosítani kell az anyanyelv használatát és még lakosságközpontúbbá szeretném tenni a helyi ügyintézést. Azért, hogy fejlődhessünk, szükségünk van EU-s pályázati pénzekre a következő időszakban is. Autó helyett sokan választják a községben a biciklis közlekedést, így a főutak mentén bicikliutakat szeretnék kiépíteni, mert egyelőre ez így még nagyon balesetveszélyes. Terveim között szerepel még a piac-pincesor területének rendezése, a közvilágítás modernizálása, a helyi adók elfogadható szinten tartása, és a földtulajdonosok segítése a telekkönyvezés folyamatában. Ehhez azonban szükségünk van segítségre is a megyei önkormányzattól.

Bízom Pataki Csabában, tudom, hogy jó tanácselnöke lenne a megyének, aki okosan osztaná szét a pénzeket és minden községet, falut egyenlő módon segítene, hogy ne maradjon le egyik falu sem a másiktól.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: