2008-03-06 19:10:47• hírek • István Löchli

Felújítják a megyebeli utakat

 Hat centis aszfaltréteggel látnak el 150 kilométernyi útszakaszt a megyében.

Kiemelkedően fontos munkálatok kezdődnek meg Szatmár megyében, ugyanis nemsokára több mint 150 kilométer hosszú útszakasz újraaszfaltozására kerül sor.

A tavalyi évben a megyei tanács licitre bocsátott egy nagyobb munkálatot, melynek kivitelezője több kiemelt fontosságú útszakaszt hat centiméter vastag aszfaltréteggel lát el, hogy ez által javuljon az úttest minősége, ugyanakkor abban bíznak, hogy hosszú ideig nem lesznek kátyúk ezeken az útszakaszokon.

Amint azt Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, a szerződést nemrégiben már sikerült aláírni a kivitelezést megnyerő céggel. A munkálat összértéke 44 millió új lej, de ez egy szükséges befektetés, ugyanis ez által nem lesz szükség az útszakaszok rendszeres karbantartására. A kivitelezőnek ugyanis garanciát kellett vállalnia az utak minőségéért. Várhatóan a munkálatok már a jövő héten elkezdődhetnek.

Mivel számos esetben megtörtént, hogy a kivitelező cég nem megfelelően végezte el a munkálatot, ezért most a Megyei Tanács Műszaki bizottsága és Günthner Tibor, a tanács alelnöke szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogja a munka minőségét, emellett pedig felkérik azoknak a településeknek a polgármestereit, ahol újraaszfaltozás történik, hogy folyamatosan vizsgálják a munkálatokat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: