2010-08-05 16:26:29• hírek • Póti Orsolya

Járandóságok bankszámlára

Azok a fogyatékossággal élő személyek, akik eddig postai úton kapták meg járandóságaikat, ezentúl megkaphatják bankon keresztül is, csak egy bankszámlát kell nyitniuk.

Sok Szatmár megyei fogyatékossággal élő személy nem található otthonában akkor, amikor a postás kézbesítené az államtól kapott járulékot, így az összeget jóval később kapják meg. Ennek elkerülése érdekében a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság azt javasolja, hogy a fogyatékossággal élő betegek nyissanak egy bankszámlát. „Azok, akik eddig postai úton kapták meg az állam által biztosított járulékokat, ezentúl könnyebben hozzáférhetnek ehhez bankon keresztül, ha nyitnak egy folyószámlát." - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Mare Mihaela, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi iroda vezetője.

A segélyek postai úton való kézbesítése az igazgatóságot is rendkívül megterheli, ezért az érintetteket arra kérik, hogy ha módjukban áll, nyissanak egy folyószámlát a három bank egyikében, amelyekkel az igazgatóság dolgozik. Mare Mihaela elmondta, hogy megyénkben jelenleg mintegy 9.500 személy kap havi rendszerességgel járulékot, de közülük mindössze csak 3.000-nek van érvényes folyószámlája.

Arról, hogy hogyan tudnak a fogyatékossággal élő személyek saját bankszámlát nyitni, és hogy melyik bankokban lehetséges a kártyákat  kérelmezni, érdeklődni lehet a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi igazgatóság székhelyén, a Crisan utca 3, szám alatt, vagy a 0261-750-113-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: