2013-11-26 17:34:56• hírek • Kocsis Zoltán

Japán vendége volt kedden a szatmárnémeti polgármesternek

Távoli, ám mégis viszonylag közelről érkezett vendéget fogadott kedden Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere: a japán Kacutaro Kavai-al folytatott megbeszéléseket.

Kacutaro Kavai igazi világvándor, hisz Tokióban született 1968-ban, Bostonban tanult teológiát és zenét és immár húsz éve él Kolozsváron. A férfi 1997-ben alapította meg a Japán Barátainak Körét a kincses városban, ahol elsősorban humanitárius tevékenységet folytat és a japán kultúrát igyekszik népszerűsíteni. Közel húsz baptista templom felépítésében segédkezett Kolozs megyében, míg Kolozsváron a japán nyelv mellett origamizni tanítja a gyerekeket és igyekszik megismertetni velük a japán kultúrát.

„Nem vagyok diplomata. Húsz éve élek Romániában, mert beleszerettem ebbe az országba. A japánok hallottak már Bukarestről és Budapestről, ám Erdély valahogy ismeretlen számukra. Ezen szeretnék változtatni", jelentette ki Kacutaro Kavai. „Nem csak a pénz az érték a világon, vannak emberi értékek is. Ilyen a gyerekek nevelése, amely Románia jövőjét biztosíthatja. Ebben szeretnék én is segíteni", tette hozzá.

Kacutaro Kavai kiemelte, Kolozsváron remek kapcsolatot ápol az iskolák mellett a polgármesteri hivatallal, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel és a tanfelügyelőséggel is. A kérdésre, hogy Szatmárnémetiben milyen típusú együttműködésre számít, nem tudott válaszolni, mondván: ez még csak az első találkozó Dorel Coicával, majd a beszélgetések során kirajzolódnak a közös pontok.

„Arra kérjük Kacutaro Kavai urat, legyen hírvivőnk Japánban. Ismertesse meg Szatmárnémetit, az itteni beruházási lehetőségeket", jelentette ki Coica.

Sajtókérdésre válaszolva Kacutaro Kavai mosolyogva elárulta, kedvenc erdélyi specialitása a kolozsvári káposzta, a puliszka és a töltött káposzta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: