2009-03-25 14:34:02• hírek • Ferenczi Noémi

Japán sztrájk a középiskolákban

A diákok tiltakoznak az oktatási miniszter által előterjesztett reform ellen. Szerintük hiba az osztályfőnöki órák megszüntetése, a testnevelés és idegennyelv órák számának csökkentése, inkább rövidebb órákra és egyszerűsített tananyagra lenne szükség.

Kovács Réka és Korponai Anita, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszövetségének képviselői is részt vettek a múlt hétvégén megrendezett MAKOSZ gyűlésen, melyen a szövetség indítványozta az oktatási miniszter által kezdeményezett reform elleni tiltakozást. Az érintett magyar középiskolákban szerdán egész nap fehér karszalag jelezte a diákok tiltakozását.

 

A diákok a Szatmár.ro-nak elmondták, értelmetlennek tartják a tanórák csökkentését, mindaddig amíg a tananyagot nem rövidítik le, hiszen így nemhogy könnyítenének, hanem inkább nehezítenek a diákok helyzetén. Ez így, ebben a formában, értelmetlen - jelentették ki a diákok.

A diákok azt is elmondták, a japán sztrájkkal nem csak tiltakozásuknak adnak hangot, de azt szeretnék kiharcolni, hogy a tanórák 50 perc helyett csak 40 percesek legyenek.

A tiltakozó akciók az ügyben folytatódni fognak, mégpedig Kolozsváron, ahol hétfőn utcai felvonulást szerveznek a diákok.

„Nem tudjuk, hogy mennyire lesz eredményes a tiltakozás, azonban kötelességünk felhívni a figyelmet arra, hogy ezek az intézkedések nem válnak a diákok javára"- magyarázta Kovács Réka, KÖFEDISZ-alelnök.

Fehér karszalaggal fejezték ki nemtetszésüket a tanügyi reformok ellen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: