2016-01-23 13:55:01• hírek • MTI, Hirado.hu

Japán szinte senkit nem fogad be

Japán tavaly mindössze 27 menedékkérőt fogadott be, elutasította a kérelmek 99 százalékát, a jogvédők emiatt felszólították a tokiói kormányt, hogy legyen befogadóbb a menekültekkel szemben.

A szigetországban 2015-ben 7586 menedékkérelmet nyújtottak be, ilyen magas számú kérelemre korábban nem volt példa - közölte az igazságügyi minisztérium. A feltűnő azonban az elutasítás nagy aránya - jegyezte meg az AFP hírügynökség.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy így is nagy arányban nőtt a befogadottak aránya az előző évekhez képest, mert 2013-ban hat, 2014-ben pedig 11 menedékkérelmet bíráltak el pozitívan.

Azok között, akiknek tavaly menedékstátust adott Japán, hat afgán, és három-három szíriai, etióp és Srí Lanka-i van az AFP tudósítása szerint, amely a többi befogadott állampolgárságáról nem szól. Japán mindig vonakodott attól, hogy menekülteket fogadjon be homogén társadalmába.

A japán menekültügyi szervezet szerint az országnak sokkal több menekültet kellene befogadnia.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) összehasonlításképpen megjegyezte, hogy míg Törökországban 1,8 millió menekült státusú ember él, Japánban mindössze 2419.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: