2011-03-23 09:04:56• hírek • MTI/AP/ITAR-TASZSZ

Japán: már 9400 halott

Meghaladja már a 9400-at a tíz nappal ezelőtti földrengés és szökőár halálos áldozatainak a száma Japánban, s a hatóságok több mint 14 700 eltűntről tudnak - közölte szerdán a japán rendőrség.

Kedden még 8900 halottról és 12 600 eltűntről tudtak, vagyis a március 11-i tragédia veszteségmérlege napról-napra rosszabb.
A földrengés által leginkább sújtott Mijagi prefektúra rendőrségének szóvivőjének becslése szerint a halálos áldozatok száma egyedül ebben a régióban eléri majd a 15 ezret. A többi katasztrófa sújtotta területeken a rendőrség elzárkózott attól, hogy becslésekbe bocsátkozzon a halálos áldozatok végleges számát illetően.

A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár halálos áldozatainak száma meghaladja a korábban Japán legsúlyosabb  természeti katasztrófának tekintett 1995-ös kobei földrengésben meghalt emberekét. Előzetes becslések szerint a keletkezett kár mértéke 185-308 milliárd dollár között van. Egyelőre nem lehet megbecsülni azt sem, hogy milyen veszteségeket okoztak az áramszünetek a gazdaságban, illetve, mekkora a fukusimai atomerőmű okozta kár mértéke.

A japán meteorológiai szolgálat nem zárja ki, hogy az elkövetkező három napban 7-es fokozatúnál erősebb földrengések történnek a térségben. A szakértők húszszázalékos esélyt adnak ennek. Az utórengések megnehezítik a mentőcsapatok dolgát, illetve a megsérült fukusimai atomerőműben zajló munkálatokat. Emellett földcsuszamlások és újabb károk is keletkezhetnek amiatt, hogy folyton mozog a föld Japán északnyugati részén.


Japánban további földrengések várhatók
Japánban további földrengések várhatók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: