2010-01-31 11:20:02• hírek • Parajdi Andrea

Egy zsidólány élete

A Szatmárnémeti Izraelita Hitközség, a Szatmár Megyei Múzeum, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetsége és a budapesti Holokauszt Emlékközpont közös szervezésében kerül Szatmárnémetiben is bemutatásra az „ Anne Frank- Történelem a mának" című kiállítás.

Anne Frank zsidó származású német lány volt, akit a II. világháború idején írt, később könyvben kiadott, naplójegyzetei tettek világhírűvé. Anne Frank szeretteiről, érzéseiről írt, a saját életét ismerhettük meg. Naplóját tizenhárom éves korától egészen 1944. augusztus elsejéig vezette, ugyanis ezt követően hurcolták el az Auschwitzi koncentrációs táborba.

A most bemutatásra kerülő kiállítás különlegessége, hogy nem csak a holokauszt borzalmaiba nyerhetünk betekintést, hanem egy zsidó család félelmeit is megismerhetjük, rajtuk keresztül pedig sokkal egyszerűbb megérteni a zsidóüldözések időszakát. A szervezők éppen emiatt úgy gondolják, hogy a tárlatot a fiatalabb generációknak mindenképpen érdemes megtekinteni, hiszen ezáltal többet megtudhatnak az antiszemitizmusról.

A kiállítás megnyitójára február elsején, hétfőn 16 órától a Szépművészeti Múzeumban kerül sor. A tárlat február 28-ig látogatható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: