2010-02-21 15:38:45• hírek • MTI

Janukovicsnak három jelöltje is van

Az ukrán miniszterelnöki posztot hamarosan betöltik.

Három jelöltje is van az ukrán miniszterelnöki posztra Viktor Janukovics megválasztott elnöknek, de egyelőre nem döntött véglegesen arról, melyiküket választja.

A kijevi média híradásai szerint Janukovics egy hétvégi tv-interjújában elismerte, hogy egyik jelöltje Szerhij Tihipko volt jegybankelnök, aki harmadikként végzett az elnökválasztás január 17-i első fordulójában. Tihipko neve már korábban is felmerült, és a bankár azt mondta, hogy el is fogadná a kormányfői posztot. A másik két jelölt Arszenyij Jacenyuk volt parlamenti elnök, az elnökválasztás negyedik helyezettje, illetve Mikolaj Azarov volt miniszterelnök-helyettes, aki Janukovics kampányfőnöke volt.

Janukovics azt mondta, hogy a későbbiekben, a parlamenti frakciók megalakításakor választ a jelöltek közül. Kijevi lapértesülés szerint koalíció létrehozására készül a Janukovics vezette Régiók Pártja (PR) és a leköszönő államfő, Viktor Juscsenko vezette Mi Ukrajnánk - Népi Önvédelem (NU-NSZ) párttömörülés. Ha a tárgyalások sikerrel járnak, Julija Timosenko jelenlegi miniszterelnöknek - az elnökválasztás második helyezettjének - távoznia kell posztjáról.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: