2009-06-11 16:14:25• hírek • Ferenczi Noémi

Szigorú intézkedések az érettségi kapcsán

Az idei érettségi vizsgát videokamera rögzíti majd. A diákok kizárólag írószerrel és személyi igazolvánnyal mehetnek be a vizsgaközpontba, és a mosdóba is csak egyszer mehetnek majd ki a vizsga ideje alatt.

Az előző évek botrányait elkerülendő, idén jóval szigorúbb előírások szerint zajlik az érettségi. Mindezeket az intézkedéseket a diákok napvilágra került turpisságai miatt vezették be: előfordult, hogy egy halom szöveggyűjteményt találtak a mellékhelységben, illetve, hogy fóliába csomagolt mobilokra bukkantak a vécécsésze alá elrejtve.

Ezek miatt az esetek miatt szólították fel a tanárokat, hogy különösen figyeljenek oda arra, hogy az idén ez ne fordulhasson elő. A hasonló jellegű csalások megakadályozása miatt, a diákok csak egyszer mehetnek ki a mosdóba a vizsga ideje alatt. Az előző években előfordult, hogy egy bizonyos diák 5-7 alkalommal is kiment vécére.

Egy másik újdonság az, hogy a diákok nem vihetik be mobiltelefonjaikat a vizsgaközpontba, a tételeket tartalmazó kiadványokról nem is beszélve. Kizárólag írószert és személyi igazolványt van joguk magukkal vinni a vizsgázóknak. Aki mégis megkockáztatja, kizárhatják a vizsgáról. Nem a vizsgabizottság feladata viszont, hogy a kint hagyott telefonokról és egyéb tárgyakról gondoskodjanak. Az iskolák bejáratánál ki lesznek függesztve ezek a figyelmeztetések, de természetesen senkit sem fognak megmotozni.

A minisztérium felkérte az érettségizőket és tanáraikat, hogy igyekezzenek minél korrektebb és törvényes módon lebonyolítani az érettségit.


Kizárólag írószer és személyi lehet a diákoknál érettségikor
Kizárólag írószer és személyi lehet a diákoknál érettségikor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: