2009-06-15 15:05:01• hírek • Ferenczi Noémi

Hogyan tanuljunk az érettségire?

Egy hét múlva kezdődik az érettségi. A jó teljesítmény érdekében, fontos, a helyes időbeosztás - tanácsolja a szakértő.

„Minden diák érzi, milyen nagy jelentőséggel bírnak az érettségi vizsgákon elért osztályzatok, hiszen a jegyen nem lehet utólag változtatni. Azonban nem a félelem kell ösztönözze a diákokat a tanulásra, hiszen ők maguk is tisztában vannak ennek a súlyával, ez a teljesítmény rovására mehet. A szülőknek, pedagógusoknak biztosítaniuk kell az objektív helyzetképet"- magyarázta megkeresésünkre Frigy Szabolcs, iskolai tanácsadó.

Az érettségire való felkészülés és a vizsga során is a szülőnek arra kell törekednie, hogy támaszt nyújtson.

A tanulás üteme személytől függ, minden diák egyéni anyagmennyiséget képes befogadni. A tanácsadó szerint, idő kell az új információ rendeződéséhez, hogy az a hosszútávú memóriába kerüljön, nem pedig a rövidtávúba. Akkor a leghatékonyabb a tanulás, ha egymás után teljesen különböző dolgokat tanulnak a diákok, például ha román irodalom után matematikával folytatják. Az is fontos, hogy egyazon anyagot több kis részre osztva próbálják meg elsajátítani.

Az alvás, a relaxáció is nagyon fontos a sikeres vizsgához, hiszen ez idő alatt raktározza el az agy az információkat. „Általában, mindenki tudja magáról, hogy milyen tevékenység közben tud lazítani. Fontos, hogy a szülők tekintettel legyenek a stresszes vizsgaidőszakra, és ők is alkalmazkodjanak az új napi rutinhoz"- magyarázta Frigy.

A diákok jó teljesítményét befolyásolja a vizsga hangulata, melyben nagy szerepe van a felvigyázó tanárnak is - tette hozzá.


A felkészülés során fontos a jó időbeosztás
A felkészülés során fontos a jó időbeosztás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: