2020-02-06 11:12:18• hírek • Bede Emőke

Januárban a sofőrjelölteknek csak egyharmada teljesítette sikeresen az elméleti vizsgát

Képünk illusztráció. Forrás: ziare.com
Képünk illusztráció. Forrás: ziare.com

Ahhoz, hogy valaki egy vezetői engedély boldog tulajdonosának mondhassa magát, nem elég tökéletesen ismerni a KRESZ-ben foglaltakat, hiszen a gyakorlati vizsga is számos olyan buktatót hordoz magában, melyek még azok számításait is keresztülhúzhatják, akik egyébként úgy érzik, magabiztosan, a szükséges képességek birtokában tekergetik a kormányt.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szárnyai alatt működő Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó Közszolgálat legfrissebb tájékoztatása szerint 2020 első hónapjában a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgán összesen 1036 személy vett részt, melyek közül mindösszesen csak 360-an értek el elegendő pontszámot. Ez azt jelenti, hogy a sikerességi arány csupán 34,74 százalék.
 

Ám azok sem bízhatják el magukat, akik a vizsgateremből fellélegezve jönnek ki, ugyanis a gyakorlati vizsgán is elkaszálják a sofőrjelöltek egyharmadát. Januárban példának okáért a vezetésre jelentkező 655 személy közül 201-en túl sok hibapontot gyűjtöttek, melynek okán a vizsgájukat sikertelennek könyvelték el.
 

Természetesen ezen a sikerességi arányon még lehet szépíteni. 2019-ben például 13 041 személy próbált szerencsét a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgán, a népes csoportnak pedig 56,07 százaléka tudta megugrani a mércét, azaz a gyakorlati vizsgán való részvételre való jogot7 313-an nyerték el. Természetesen e kicsivel több mint 7 ezer sofőrjelölt közül sem mindenkinek sikerült hiba nélkül teljesítenie a feladatsort, viszont az előző évekről eltérően a közszolgálat most nem közölte az erre vonatkozó sikerességi rátákat, illetve azt sem, hogy hány alkalommal tartottak in flagranti ellenőrzéseket az elméleti és gyakorlati vizsgák során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: