2014-12-21 18:39:06• hírek • Kocsis Zoltán

Január végén Orlandóba utazik a polgármester

Amerikai Egyesült Államokbeli látogatással kezdi az új esztendőt Dorel Coica. Szatmárnémeti polgármestere egy hetes munkalátogatásra érkezik majd a floridai Orlandóba, jelentette be legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Coica természetesen nem egyedül utazik január 20-án az amerikai turistaparadicsomba, vele tart ugyanis Ioan Precup, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség parancsnoka is. Coica és Precup a tervek szerint egy hetet tölt majd Orlandóban, ahová az önkormányzati vezető elmondása szerint a polgármesteri hivatal, valamint a rendőrség meghívására mennek.

„Biztos vagyok benne, hogy a rövid ott-tartózkodás ellenére is sikerül kidolgoznunk egy-két közös projektet", jelentette ki Coica.

Megválasztása óta nem ez lesz az első egzotikus útja városunk polgármesterének, hisz az idei év során Kínába is sikerült eljutnia.

Orlando hosszú ideig az Egyesült Államok „turisztikai fővárosának" számított, azaz az amerikai városok közül a legtöbb turistát vonzotta - mígnem New York meg nem előzte. A Florida állambeli Orlando lakossága 238.000, de az őt körülvevő metropolisz-övezeté eléri a 2,1 milliót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: