2010-12-24 05:00:11• hírek • Szatmár.ro

Január közepéig lehet kiváltani a csomagokat

Szatmárnémetiben már két hete osztják az európai uniós segélycsomagokhoz tartozó két kilogramm cukrot és tejpor, azonban eddig csak 1.665 személy vette jelentkezett a csomagért, a listán szereplő 8.000 közül. A SPAS munkatársai arra kérik az érintettetek, ne hagyják az utolsó pillanatra a csomagok kiváltását.

Az Európai Unió által kibocsájtott 2010-es évre szóló szociális segélycsomag 14 kilogramm lisztből, 7 kilogramm málélisztből, 9 csomag makaróniból és 13 csomag kekszből, egy kilogramm cukorból és egy kilogramm tejporból állt. Az erre jogosultak október végéig igényelhették ezeket, de a cukorra és a tejporra több mint három hónapot várniuk kellett.

Amint azt már olvasóinkkal korábban is a közöltük, a támogatásra a munkanélküli segélyen lévők, a súlyos fogyatékossággal élők, valamint a 400 lejnél kisebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok jogosultak.

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal december 13 és január 14 között - december 24, illetve január 31. ünnepnapokat kivételével - várja mindazokat, akik igénylik a csomagot, valamint azokat is, akik még nem vették át a makaróniból, lisztből, málélisztből és kekszből álló segélycsomagot.

A SPAS munkatársai munkanapokon 9 és 14 óra között, a Rachel kereskedelmi egységeinek szomszédságában, az Aurel Vlaicu 72. szám alatt várják az igénylőket.. A segélyosztás ideje alatt a Transurban óránként indít járatokat a városközpontból, az Eötvös utcáról (Alexandru Ioan Cuza Voda).

A SPAS listáján szereplő 8.000 személy közül a két hét alatt eddig csak 1.665 személy vette át tejporból és cukorból álló csomagot. A szociális osztály munkatársai a hosszú sorok kialakulásának elkerülése végett jónak látnák, ha a további több mint 6.000 jogosult nem hagyná az utolsó pillanatra a csomagok kiváltását.



Több mint 6.000 személyt várnak még a csomagokért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: