2013-01-03 16:06:45• hírek • Kocsis Zoltán

Január 8-án kerül kalapács alá a kerülőút és a harmadik híd projektje

Január 8-án, kedden kerül kalapács alá a Szatmárnémetit elkerülő terelőút és a harmadik híd projektje - derül ki a Szatmár Megyei Tanács szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. Az elképzelések szerint a közel háromszáz millió lej értékű beruházásnak egy év alatt kellene elkészülnie.

A közlemény szerint az Országos Útügyi Vállalat január 8-án bocsátja nyilvános közbeszerzési licitre a munkálatokat. A beruházások tervezett költségvetése 263 és 310 millió lej között lesz. Ezt az Európai Uniótól és a kormánytól kapott támogatásból finanszíroznák. A kerülőút, melynek részét képezi majd a harmadik Szamos-híd, 13,57 kilométer hosszú. A kivitelezőnek 12 hónapja lesz a munkálatok elvégzésére.

A tervek szerint az elkerülőút a DN19 országútról a repülőtér közelében lévő 90 fokos kanyarban „válna el". Elhalad az ipari park mellett, majd a Régi Homoród fölött egy 18 méteres hídon keresztül haladna tovább. Itt az ipari létesítmények miatt több le-illetve felhajtót is építenének. A Nagyvárad-Halmi vasúti vezetéket valamint a DJ 194 megyei utat egy 110 méteres fölüljáró hidalná át, akárcsak a Nagyvárad-Szatmárnémeti országutat - ennek a felüljárónak a hossza 63 méter lesz.

A kerülőút egy korábban bemutatott tervrajza

Ezt követi a Szamos-híd, amelynek hossza a tervekben 640 méter, majd a találkozási pont a DN19A országúttal - ide egy körforgalom kerül majd.

Adrian Stef a közleményben igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a tény, mely szerint immár nem Ovidiu Silaghi a közlekedésügyi miniszter, nem érinti negatívan a projektet. Felhívta a figyelmet, hogy Dan Sova jelenlegi miniszter és Victor Ponta miniszterelnök is támogatásáról biztosította a megyei tanácsot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: