2010-12-28 13:23:18• hírek • M. T. R.

Január 15-én írják alá a szerződést

Január 15-e a legújabb időpont, amikor is aláírhatják Nagykároly városrendezési szerződését. Amint hírportálunkon többször is olvashattak róla, a nyugat-szatmári megyejogú város hat különálló fejlesztési tervcsomaggal pályázott központja újjászületését célzó munkákhoz.

Immár réges-régen, tavaly, azaz 2009. március 31-én nyújtotta be a pályázatcsomagot a városvezetőség. Az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség meglehetősen hamar kedvezően bírálta el a projektet, ám ekkor a román fővárosban elakadni látszott hosszú-hosszú hónapokra az ügy. A polgármester, Kovács Jenő lobbizott a fővárosban, valamint párttársa, a miniszterelnök-helyettes pártfogását is kérte, amikor az RMDSZ elnöke Nagykárolyban járt.

Markó Béla látogatásakor kifejtette: mindig örül annak, ha egy vidéki önkormányzat nem az agyonközpontosított és felettébb pénztelen Bukarestben székelő kormánytól vár segítséget, hanem maga is hozzálát ügyei hatékony intézéséhez. A nagykárolyi projekt pedig igazán beleillik ebbe a gondolatmenetbe, hiszen az összköltségek hozzávetőleg 5 százalékát a helyi önkormányzat állja, ez körülbelül 420 ezer eurónak megfelelő lej, a többit pedig nagyrészt európai uniós alapokból kapják meg.


Markó Béla nagykárolyi látogatásakor dicsérte a kezdeményezést
Markó Béla nagykárolyi látogatásakor dicsérte a kezdeményezést


Eredetileg a városvezetőség még feltétlenül idén alá szerette volna írni a szerződést, de az egész projekt megvalósítását nem befolyásolja károsan a kis csúszás.

Bekő Tamás városmenedzser a Nagykároly.ro-nak elmondta, már javában készülnek a közbeszerzési eljárásokra. S ha az az ominózus szignó megszületik január idusán, pár héten belül, akár február elején meg lehet ejteni a közbeszerzési eljárásokat. Azaz már a nyáron megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.


Egyebek mellett a színházat is felújítják. A látványterv szerint így néz majd ki
Egyebek mellett a színházat is felújítják. A látványterv szerint így néz majd ki


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: