2011-07-26 09:37:17• hírek • Kocsis Zoltán

Hollandiában kezd a Vaslui

Immár harmadik selejtezőköréhez ért a labdarúgó Bajnokok Ligája és miután az előző körben elvérzett a magyar bajnok Videoton, most csatlakozik az első román együttes a Vaslui - a bajnok Galac automatikusan a csoportkörben kezd.

A moldovai együttes eredeti, mondhatni román úton került a Bajnokok Ligája selejtezőjébe: a bajnokságban a harmadik helyen végzett, de miután a második Temesvártól megvonták a licencet, így a sárga-zöldek vették át a helyüket.

Szintén a román foci kuszaságának szimbóluma lehet, hogy a Vaslui majdhogynem változatlan kerettel kénytelen nekivágni a szezonnak: bár az alapemberek közül távozott Christian Pouga, Sztaniszlav Gencsev és Dusan Kuciak kapus, az együttes a FIFA tiltása miatt nem igazolhatott egyetlen játékost sem. Nem is indult valami jól a szezon számukra, mivel a román bajnokság 2011-2012-es idényének első fordulójában simán kikaptak 3-0-ra a Rapid otthonában.

Tragikus esemény árnyékolta be a holland bajnokság két legutóbbi szezonjának meglepetéscsapatának nyarát: a stadion felújítása közben leszakadt a tetőszerkezet egy része, két munkás életét követelve. Ennek következtében a gárda a hazai meccseit egy ideig Arnheimben játssza. Komoly változás történt a kispadon is, ahol Michel Preud'homme helyét Co Adrianse vette át. A Twente 2010-ben hatalmas meglepetésre megnyerte a bajnokságot, még az angol Steve McLaren vezetésével, majd tavaly a második helyen végzett és kupagyőztes lett, már Preud'homme-al a kispadon. Adrianse sem egy nyeretlen kétéves a szakmában, hisz korábban dolgozott többek között az Alkmaar, az Ajax, a Porto és a Salzburg élén is - utóbbi két gárdával portugál illetve osztrák bajnoki címet is nyert.



A Vaslui már Arnheimben edzett fotó: www.vasluifc.ro


Ami a keretbeli változásokat illeti, a fontosabb emberek közül távozott Theo Janssen (három millió eurót fizetett érte az Ajax) és Oguchi Onyewu ( a Milan kölcsönjátékosa volt), míg az érkezők közül Willem Janssen a Rodát, Tim Cornelisse pedig az Utrechtet hagyta ott az enschdeiek kedvéért.

A legnagyobb „igazolás" azonban a Twente számára, hogy megtartották a Costa Rica-i csatárt, Bryan Ruizt, aki Luuk de Jonggal és Marc Jankóval igen veszélyes hármast alkot - igaz, Preud'homme hármójuk közül utóbbit általában beáldozta. A nagy kérdés, miként tudják pótolni az együttes motorjaként működött Theo Janssent...

Keddi program:
Twente - Vaslui 21.45 DigiSport

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: