2011-07-26 23:20:01• hírek • Kocsis Zoltán

Janko-dupla, harmatos Vaslui

Az elmúlt három idényben a holland bajnokságban egy első és két második helyet szerző Twente magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Vaslui ellen. A román pontvadászat legutóbbi harmadikja, amely a Temesvár kizárásával vehet részt a legrangosabb kupasorozatban, harmatos teljesítménnyel rukkolt elő, ám így is akadt egy-két ziccere - gólt azonban csak az osztrák óriás, Marc Janko szerzett.

A találkozót a Twente stadionjában néhány hete történt tragikus baleset (beszakadt a tetőszerkezet egy része, két munkás életét vesztette) miatt semleges pályán, Arnheimban rendezték és ez meg is látszott a foghíjas lelátókon. Nem úgy a hollandok játékán, akik az első perctől komoly mezőnyfölényt alakítottak ki. Ennek ellenére az első igazán nagy gólszerzési lehetőség a románok előtt adódott, ám Adailton szabadrúgását követően a kapufán csattant a labda. Erre Bajrami kapu fölött elsüvítő szabadrúgása volt a válasz, majd Berghuis és Janko próbálkozott. A 34. percben aztán Adailton szedte fel Leugers „ütőit" a tizenhatoson belül, Janko pedig értékesítette a büntetőt.

A második félidőt valamivel bátrabban kezdte a Vaslui, de Wesley lövését Mihajlov védte, Temwamjera pedig nem találta el a kaput. Nem úgy az 57. percben Janko, aki egy kapufáról kipattanó labdát küldött a hálóba. Két gólos előnye tudatában a Twente már nem erőltette a támadást és magabiztosan várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót - főleg, hogy Temwanjera a végén még kihagyott egy ziccert.


A Twente játékosai kétszer is örülhettek a Vaslui ellen fotó: fctwente.nl
A Twente játékosai kétszer is örülhettek a Vaslui ellen fotó: fctwente.nl


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: