2012-09-27 16:41:27• hírek • Póti Orsolya

Janka szerepében Maia Morgenstern

A bukaresti színművésznő, Maia Morgenstern főszereplésével mutatják be a Janka című monodrámát szeptember 30-án, vasárnap 18 órától a szatmárnémeti Északi Színházban.

Maia Morgenstern 1962-ben született Bukarestben. Tagja a bukaresti Nemzeti Színháznak és a Zsidó Színháznak is. Magyar színpadon is többször fellépett már - egyebek mellett a Bocsárdi László rendezte Bánk bán Gertrudisaként és a Bulandra Színház vendégjátékán Turandotként. A művésznő román, magyar, francia és olasz filmekben is szerepelt.

Többek között játszott Mészáros Márta "A hetedik szoba" című filmjében - ebből ismerte meg őt Mel Gibson. Morgenstern eddig közel 30 filmben szerepelt, de a Passió az első tengerentúli munkája.

Szeptember 30-án a szatmárnémeti Északi Színházban Janka szerepébe bújik a színésznő. Janka Festinger a lágerből való szabadulása után jegyezte le magyar nyelven tragikus élményeit, Auschwitzban megélt tragikus pillanatait, a máramarosszigeti zsidók deportálását.

Feljegyzéseiről 1997-ben szereztek tudomást fiai, és egyik fia, Oscar Speace ezekből írta meg a monodrámát. A román fordítást Ioan Johny Popescu készítette, Toma Enache rendező pedig színpadra állította. A vasárnapi előadásra jegyek a színház jegypénztárában igényelhetőek 30 lejért. Az előadásra befolyt összeget autista gyermekeknek ajánlják fel a szatmári Rotary Klub közreműködésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: