2019-05-22 05:21:20• hírek • MTI

Jamie Olivert elérte a csőd – összeomlott az étteremhálózata

Fotó: facebook.com/jamieoliver
Fotó: facebook.com/jamieoliver

A séf annak ellenére is elvesztheti éttermeit, hogy tavaly saját vagyonából 14 millió fontot áldozott a megmentésükre.

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremlánca. A sztárséf részben a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) járó bizonytalanságokat tartja felelősnek a pénzügyi nehézségekért. „Kétségbeesett vagyok, amiért az olyannyira szeretett brit éttermeink csődeljárás alá kerültek. Mélyen elkeserít, hogy ez lett a vége, de szeretném megköszönni mindenkinek, akik szívüket és lelküket tették bele ebbe az üzletbe az elmúlt években” – olvasható Jamie Instagram posztjában.


Jamie Oliver kedden személyesen jelentette be, hogy kénytelen csődgondnokság alá helyezni vállalatát, amelynek pillére a kéttucatnyi éttermet működtető Jamie’s Italian étteremhálózat. A csődeljárást várhatóan a KPMG könyvvizsgáló cég irányítja.


A Jamie’s Italian 2008-ban indult, de már tavaly augusztusban majdnem csődbe ment, és csak az mentette meg, hogy Oliver személyes vagyonából fordított csaknem 14 millió fontot az akkor még 37 étteremből álló hálózat életben tartására. A cég azóta bezárt 13 éttermet és 600 alkalmazottat elbocsátott, de az újabb csődhelyzet további 1300 állást veszélyeztet. A Jamie’s Italian forgalma tavaly 11 százalékkal 101 millió fontra csökkent.
 

Jamie Oliver a hálózat pénzügyi gondjait az ádáz piaci versennyel és a Brexit folyamatát övező, a fogyasztói hangulatot is megterhelő bizonytalansággal magyarázta. A cég adósságállománya tavaly meghaladta a 71 millió fontot.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: