2014-06-25 15:14:29• hírek • mti

Az E csoportban minden lehetséges, bárki továbbjuthat

A szerdán záruló E csoport mind a négy csapata bejuthat még a legjobb 16 közé a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, bár az esélyük erre különböző: a legjobb helyzetben az Ecuador ellen pályára lépő, éllovas franciák vannak, akik csak extrém esetben eshetnek ki, s akár még egy vereséggel is továbbléphetnek, sőt, a csoportelsőséget is megszerezhetik.

A másik meccsen az Ecuadorhoz hasonlóan hárompontos svájciak az eddig két vereséggel álló hondurasiakkal csapnak össze.

A franciák két győzelmet arattak eddig, mindkét alkalommal könnyedén nyertek, s most is ők az esélyesek, ráadásul csoportgyőztesként valószínűleg elkerülhetik Argentínát a nyolcaddöntőben. Didier Deschamps szövetségi kapitány a négy évvel ezelőtti, botrányoktól hangos, sztrájkoló, s már a csoportkör után búcsúzó csapatot egy fegyelmezett társasággá alakította, amelyben ő a főnök, s amelyet sokan már az 1998-ban hazai környezetben világbajnoki címet szerzett válogatotthoz hasonlítanak.

Ecuador ugyanakkor meglepetés-győzelemre készül, Reinaldo Rueda szövetségi kapitány várhatóan változtatás nélkül azt a kezdő 11-et küldi majd pályára, amely 2-1-re megverte Hondurast a múlt héten. A gárda a nyitókörben csak egy utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedett vereséget Svájctól, s története során másodszor szeretne bejutni a kiseséses szakaszba.

Rueda azt is elárulta: amellett, hogy megfelelő eredményt szeretnének elérni a franciák ellen, reménykedik abban, hogy a hondurasiak meglepik a svájciakat, s legalább egy pontot szereznek ellenük. Az Ecuador-Svájc összevetésben a dél-amerikaiaknak jobb a gólkülönbsége.

A franciák eddig nyolc gólt lőttek, illetve fejeltek, s ezzel holtversenyben a hollandokkal a legeredményesebb csapatnak számítanak a vb-n. Karim Benzema és az ecuadori Enner Valencia a góllövőlista élcsoportjához tartozik két meccsen szerzett három-három találatával.

A másik meccsen Honduras győzelmi kényszerben lép pályára, ráadásul a továbbjutáshoz több góllal kellene nyernie, míg ha a franciák megszerzik a három pontot, a svájciaknak egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A két csapat eddig egyetlen alkalommal találkozott egymással vb-n: négy éve, Dél-Afrikában a csoportszakasz utolsó meccsén gól nélkül végződött a csatájuk, noha az európai együttes egy kétgólos győzelemmel továbbjuthatott volna a legjobb 16 közé.

Az E csoport utolsó fordulója:
Franciaország - Ecuador 23.00
Svájc - Honduras 23.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: