2014-06-17 14:33:37• hírek • MTI

A nap kérdése: képesek-e nyerni bíró nélkül a brazilok?

Kedden a házigazda brazil és a mexikói válogatott összecsapásával megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulója. Miután mindkét együttes megnyerte első mérkőzését, a győztes szinte biztosan bejut majd a legjobb 16 közé.

Luiz Felipe Scolari csapata a torna csütörtöki nyitómeccsén alaposan megszenvedett a horvátokkal, 1-1 után csak egy vitatott büntetőnek köszönhetően szerzett vezetést, majd Oscar góljával bebiztosította sikerét. A mexikóiak a kameruniak legyőzésével indítottak, 1-0-s sikerük ellenére magabiztosan, mivel a játékvezető két szabályos góljukat nem adta meg.

A két csapat az elmúlt két évben kétszer is találkozott egymással nagy tornán. A Konföderációs Kupán 2-0-ra a brazilok nyertek a csoportkörben, míg a 2012-es londoni olimpia döntőjében a mexikóiak nagy meglepetésre 2-1-re győztek.

"Különösen fájó vereség volt, hiszen azt az egy címet nem nyertük még meg. Tudjuk, hogy a mexikóiaknak nagyon erős csapatuk van, sosem könnyű ellenük, most sem lesz ez másképp" - nyilatkozott a horvátok ellen gólt szerző Oscar.

A statisztika is nagy csatát ígér, a két csapat legutóbbi 15 összecsapásából ugyanis hetet, a legutóbbi négyből pedig kettőt a mexikóiak nyertek.

"Nagyon örültem a csapat játékának, úgy gondolom, sikerült tökéletesen megvalósítanunk azt, amit a szövetségi kapitány kért tőlünk" - mondta Giovani dos Santos, a mexikóiak támadója.
Az A csoport másik második fordulós mérkőzését, a Horvátország-Kamerun összecsapást csütörtökön nulla órától rendezik.

Brazília - Mexikó 22.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: