2015-03-11 14:05:28• hírek • Kocsis Zoltán

Segítsünk Ukrajnának!

A Szatmár Megyei Tanáccsal karöltve humanitárius felhívást intéz a szatmári Vöröskereszt az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére. A segélyszervezet pénzbeli és tárgyi felajánlást egyaránt elfogad.

Felhívásában a Vöröskereszt emlékeztet, hogy 2013-ban olyan humanitárius tragédia kezdődött a szomszédos Ukrajnában, amely sajnálatos módon azóta sem ért véget. A lassan másfél éve tartó (polgár)háború sok ezer halottat és sebesültet követelt, ám ennél is nagyobb a járulékos áldozatok: a családtagok száma. „Gyerekek maradtak apa nélkül, szülők gyerekek nélkül, családok anyagi támasz nélkül, életek mentek tönkre", áll az intézmény közleményében.

A rászorulók szükségletei értelemszerűen sokrétűek: a sebesülteknek orvosságokra, gyógyszerekre, az ivóvíz fertőtlenítésére szolgáló vegyszerekre van szükségük, míg az otthon szenvedőknek élelmiszerre, higiéniai felszerelésekre, ruházati cikkekre.

A Szatmár Megyei Tanács és a Vöröskereszt humanitárius akciójához csatlakozott a római katolikus és az ortodox püspökség, valamint az Auchan hipermarket is. Ennek következtében az adományokat, amely lehet pénzbeli vagy tárgyi, át lehet adni a Vöröskereszt Viola (Vlad Tepes) utca 3. szám alatti székhelyén hétköznapokon 08.00-17.00 órák között, illetve az Auchan hipermarket területén felállított urnákban és termékgyűjtőkben, továbbá a római katolikus és ortodox egyház parókiáin, valamint át lehet utalni a szatmári Vöröskereszt bankszámlájára: INTESA SANPAOLO SUCURSALA SATU MARE: RO36WBAN2511000131501476.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: