2012-10-08 14:09:19• hírek • MTI

J.K. Rowling következő könyve megint a gyerekeknek szól

Következő könyvét megint a gyerekeknek szánja, kicsit fiatalabb korosztálynak, mint akiknek a Harry Potter-regényfolyamot írta - jelentette be J. K. Rowling, akinek a közelmúltban jelent meg első felnőtt regénye.

Az írónő szombaton a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon beszélt a brit középosztályt bíráló The Casual Vanancy című új kötetéről. Interjújában egyúttal megerősítette a korábban felmerült találgatásokat, hogy következő munkája ismét gyerekkönyv lesz.

"Sokféle dolog van a laptopomon, köztük egy pár gyerekeknek szóló munka - egy kicsit fiatalabb korosztálynak, mint akiknek a Harry Pottert szántam -, az egyik már szinte kész van, valószínűleg ez jelenik meg legközelebb" - mondta. "További felnőtteknek szóló könyvekhez is vannak ötleteim, de azokkal még nem jutottam ilyen messzire" - fűzte hozzá.
A The Casual Vacancyt "a brit középosztály könyörtelen sznobizmusáról és polgári képmutatásáról szóló történetként" írták le, amely kendőzetlenül ábrázol prostitúciót, erőszakot és kábítószerfüggést. A könyv már megjelenése előtt a bestsellerlisták élére került 2,6 millió példányos megrendelésével. A kritikusok azonban vegyes fogadtatásban részesítették, egyesek szerint unalmas, mások szerint tele van szerethetetlen negatív hősökkel.

Rowling szombaton azzal válaszolt a kritikákra, hogy kritikusai rosszul tolmácsolták a könyvben megjelent társadalmi nézeteit. Mint hangsúlyozta: mivel maga is középosztálybelinek vallja magát, ezt a társadalmi réteget ismeri a legjobban, ezért választotta regényének hőseit ebből a csoportból.

Az írónő arról is beszélt, hogy azért döntött számos problémás felnőtt szerepeltetése mellett, mert szerette volna eltávolítani azt a társadalmi megbélyegzést, amely sok tinédzsert súlyt. "Sokszor megbélyegezzük a kamaszokat, és úgy tekintünk rájuk, mintha borzalmasak vagy idegenek lennének. Ez egy nagyon érzékeny korszak az életben. Ma sokkal nehezebb tinédzsernek lenni, mint az én koromban volt. Az internet áldás és átok a kamaszok számára" - idézte Rowlingot a The Daily Telegraph című brit napilap online cikke.

A 47 esztendős alkotó azt is megosztotta, hogy eddigi pályafutása során depresszióval küzdött, számos alkalommal szorult segítségre, hogy fel tudja dolgozni a hírnévvel és gazdagsággal járó terhet. Hozzátette: az írás segít neki, hogy felülkerekedjen a depressziós időszakokon.
Élete kiemelkedő eseményeként festette le a nyári londoni olimpiát, amikor részese lehetet a megnyitó programjának. JM Barrie Pán Péter című művének egy részletét olvasta fel a műsor során. Rendkívüli büszkeség töltötte el, és halálos ágyán is emlékezni fog azokra a pillanatokra - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: