2018-06-06 07:07:33• hírek • Bede Emőke

Izzott a tűzoltóság vonala: leszakadt tetőhöz és letört ágakhoz is riasztották őket

Nem sokkal azután, hogy befutott a sárga kódról szóló jelentés, meg is érkeztek Szatmárnémeti felé a sötét, gomolygó felhők, melyek igencsak forgalmas estét hoztak magukkal a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) számára.

A heves esőzések és a viharos szél rövid időn belül komoly gondokat okozott az egész városban. A ISU szóvivőjének közlése szerint rövid időn belül számos bejelentés futott be. Kisebb-nagyobb ágak törtek le a Ialomitei, Wolfenbüttel, Darai és az Independentei utcákban, utóbbi esetben a letört fa négy autóra is ráesett. Emellett a viharos erejű szél egy reklámpanót is ledöntött a Decebal híd lábánál.
 

Több útszakaszt járhatatlanná tett a hirtelen felgyülemlett víz, melyet nem tudott elég gyorsan elnyelni a csatornarendszer. A Soarelui és a Henri Coanda környékén rendőrök irányították az akadozó forgalmat, sőt, olykor teljesen le is kellett állítani a kocsisort. Eközben pedig a tűzoltók speciális pompával igyekeztek minél hamarabb járhatóvá tenni az úttestet. A Miron Costin utcában pedig egy pincét öntött el a víz, a tűzoltóság itt is pompával lépett közbe.
 

A legveszélyesebb helyzet azonban mégis az Október 25. tér közelében álló tízemeletes tömbháznál alakult ki, ugyanis a tetőt borító fémlemezt felkapta a szél, teljesen leszakítani azonban nem tudta, mivel a lemez megakadt a magasban futó kábelekben. Az ISU egy kosaras autóval rendelkező egységet küldött a helyszínre, hogy orvosolja a helyzetet. 





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: