2013-10-28 21:17:36• hírek • MTI

Izsák Balázs: elérte célját a menetelés

Elérte célját a Székelyek nagy menetelése - jelentette ki az MTI-nek a megmozdulást értékelő hétfői marosvásárhelyi sajtótájékoztatója után Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

A menetelést szervező SZNT elnöke sikerként könyvelte el, hogy kialakult az 53 kilométeres összefüggő menetoszlop az út mentén, és a székelyföldi demonstrációra a nemzetközi sajtó is felfigyelt.

Izsák Balázs szerint a megmozdulás a közösség belső kohézióját, erejébe vetett hitét is erősítette. Hozzátette, hogy sokaknál még mindig tart annak az eufóriának az érzése, amely a menetelés alatt alakult ki, és egyre-másra biztató üzeneteket kap. "Fontos, hogy azt az energiát, ami most az emberekben felhalmozódott, értelmes cselekvéssé tudjuk alakítani" - nyilatkozta az elnök.

Izsák Balázs elmondta, hogy a menetelés kiáltványát hamarosan eljuttatják Bukarestbe, és abban bíznak, hogy megkezdődik a párbeszéd a Székelyföld autonómiájáról a kormánnyal és a román politikai osztállyal.

Az elnök szerint a román hatóságok egyelőre tudatosan elbagatellizálták az eseményt, és e hatósági hozzáállásnak a következménye az is, hogy a román sajtó sem szentelt tág teret a menetelésnek. "Ebben a kérdésben a sajtó is a kormányhoz igazodik. A kormány pedig úgy gondolja, azzal csökkentheti a megmozdulás jelentőségét, ha nem beszél róla. Ezt csak rövid ideig lehet csinálni" - vélekedett Izsák Balázs.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: