2010-07-27 10:13:52• hírek • MTI

Izrael segít

Izraeli mentőcsapat utazott kedden Romániába, hogy segítséget nyújtson az izraeli helikopter balesetét esetleg túlélőknek - közölte egy izraeli katonai szóvivő.

"A Brassó közelében történt helikopterbaleset miatt a légierő egyik gépe reggel Romániába repült - erősítette meg a szóvivő. A fedélzeten mentőtisztek, pszichológusok, valamint a rabbinátus képviselői tartózkodnak" - tette hozzá.
Az izraeli hadsereg közleményben megerősítette, hogy hétfőn lezuhant egy izraeli helikopter. Hét főnyi személyzete volt, négy pilóta, két szerelő, valamint a román hadsereg egy tagja.

Az izraeli hadsereg kedden nyilvánosságra hozta az eltűntek nevét, és anélkül értesítette a történtekről a hozzátartozókat, hogy megállapította volna halálukat.

A helikopter és a gyakorlatot irányító központ közötti rádiókapcsolat hétfőn, helyi idő szerint délután fél négy körül szakadt meg. Mintegy két és fél órai keresés után sikerült megtalálni a lezuhant helikopter roncsait: ezekre a dél-erdélyi, Brassó megyei Fundata és Zernyest (Zarnesti) települések környékén bukkantak rá. A kiadott román közlemény szerint a hatóságok nem ismerik a baleset körülményeit.


A helikopterbaleset túlélőit keresik
A helikopterbaleset túlélőit keresik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: