2014-08-03 10:41:56• hírek • MTI

Izrael folytatja a harcot, amíg el nem éri célját

Izrael folytatja a harcot a gázai övezetben mindaddig, amíg el nem éri célját - mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök szombat esti tel-avivi sajtótájékoztatóján.

"A hadsereg teljes erővel tovább cselekszik, hogy végrehajtsa a hadjárat céljait, biztosítsa a nyugalom és a biztonság hosszú távra szóló visszaállítását Izrael polgárai számára, jelentős csapást mérve a terror infrastruktúrájára" - mondta Netanjahu.

"Erőink ezekben az órákban fejezik be a gázai terroralagutak semlegesítését, már több tucat alagutat felszámoltunk" - tette hozzá. "Ez a tevékenység olyan stratégiai rendszerben tesz károkat, amelynek kialakításáért a Hamász (radikális palesztin szervezet is) éveken át hatalmas erőfeszítéseket tett".

"Miután befejezte munkáját az alagutakkal, a hadsereg további tevékenységét csak a biztonsági követelmények határozzák meg" - mondta konkrétumokat nem említve az izraeli miniszterelnök.

Az izraeli hadsereg szombaton, a Hamász ellen indított "Erős Szikla" hadművelet huszonhatodik napján megkezdte a kivonulást több lakott körzetből a gázai övezetben, de az izraeli szakértők szerint egyelőre nem vonulnak ki az övezet teljes területéről, a határ mentén bizonyos részeken katonaság fog állomásozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: