2010-11-28 12:55:37• hírek • MTI

Izrael PR-kampányra készül Európában

Nagyszabású PR-kampányra készül Európában az izraeli külügyminisztérium az országimázs javítása céljából - közölte egy diplomáciai forrás vasárnap.

A forrás szerint ilyen értelmű utasításokat kapott az ország londoni, berlini, római, madridi, párizsi, hágai, oslói és koppenhágai nagykövetsége. A Háárec című izraeli napilap szerint megkettőzték az illetékes minisztérium e nyolc fővárosban felhasználható költségvetését.

A nagykövetségek feladatul kapták, hogy január 16-áig mindegyik említett fővárosban készítsenek legalább ezer nevet tartalmazó listát, és az izraeli diplomáciai képviseletek rendszeresen tájékoztassák ezeket a személyeket a legutóbbi (izraeli) politikai fejleményekről, számítva jóindulatú segítségükre a zsidó állam védelmében - írta az újság.

A helyi zsidó közösségek tagjain kívül Izrael-barát keresztényekre, továbbá újságírókra, kutatókra és politikusokra is gondolnak. A minisztérium ezúttal első ízben PR-cégek és lobbisták szolgálatait is igénybe venné - közölte az idézett forrás.

Jigal Palmor külügyi szóvivő nem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni a hírt, mondván, hogy "a minisztérium belső dokumentumait nem kommentálhatom".

Izrael közképe folyamatosan romlott az elmúlt években, különösen a 2008 végi, 2009 eleji gázai övezeti offenzíva, a gázai segélyflottilla elleni május végi akció és a zsidó telepek bővítésének felújítása miatt.


Lerombolt épületek Gázában
Lerombolt otthonnok Gázában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: